Mijn jongste dochter leerde lopen in Thailand en haar eerste woordje was geen ‘mama’, maar ‘nana’ (banaan). En dat snap ik helemaal. Want nergens zul je lekkerder banaantjes eten dan in Thailand. Daarnaast biedt Thailand ongelooflijk veel activiteiten voor kinderen, waardoor het een geweldige bestemming is voor gezinsvakanties. 

>> Naar de mooiste familierondreizen door Thailand

>> Naar reisverslagen van gezinnen in Thailand

>> Naar kindvriendelijke hotels in Thailand

 

De leukste activiteiten voor kinderen in Thailand:

Olifanten verzorgen

Breng een dag door in een olifantenopvangcentrum zoals het Elephant Nature Park in Chiang Mai. Kinderen kunnen olifanten voeren, wassen en observeren in een diervriendelijke en educatieve omgeving. Fijn voor de dieren en goed voor ons! 

Strandplezier op de eilanden

De prachtige stranden van eilanden zoals Phuket, Koh Samui en Koh Phi Phi bieden tal van mogelijkheden voor plezier in het water, variërend van snorkelen en kajakken tot zandkasteelbouw.

Dierentuinen en aquaria

Bezoek dierentuinen zoals de Chiang Mai Zoo of het SEA LIFE Bangkok Ocean World. Een mooie kans om exotische dieren van dichtbij te zien.

Op tempeltocht

Ontdek kleurrijke tempels, zoals de Wat Pho en de Wat Arun in Bangkok. Kinderen zullen genieten van het bewonderen van de indrukwekkende architectuur en het ontdekken van de fascinerende verhalen achter elke tempel.

De jungle in

Verken de weelderige jungles in het noorden van Thailand. Maak een trektocht en ontdek de lokale flora en fauna, bezoek watervallen en geniet van het avontuurlijke buitenleven.

Dansvoorstellingen
Woon traditionele Thaise dansvoorstellingen bij, zoals de Khon-dans in Bangkok of culturele shows in steden als Chiang Mai. Het is een mooie manier om ook deze kant van Thailand te leren kennen. Bij een van de mooiste tempels in Bangkok, Wat Arun, kun jullie ook zelf een dansles volgen. 

Thais koken met kinderen

Neem deel aan een Thaise kookles, waar kinderen (en volwassenen) leren hoe ze enkele heerlijke Thaise gerechten kunnen bereiden. Het is een leuke en smakelijke ervaring.

Waterplezier

Breng een dag door in een waterpark zoals Cartoon Network Amazone Waterpark in Pattaya. Glijbanen, golfslagbaden en waterpret zijn gegarandeerd.

Fietstochten door steden:

Op verschillende plekken in Thailand kun je onder begeleiding een fietstocht maken. Het is een leuke manier om historische plekken te zien terwijl je geniet van een gezinsvriendelijke activiteit.

Boottochten:

Maak een ontspannen boottocht door de Chao Phraya-rivier in Bangkok of verken de drijvende markten in Damnoen Saduak.

Of je nu van de natuur, cultuur of avontuur houdt, Thailand biedt een gevarieerd scala aan activiteiten die zowel kinderen als volwassenen zullen vermaken.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!