Artikelindex

familieportret160Fleur en Hans maken met Evi (4) en Isabel (2) een reis door Thailand
30 april t/m 19 mei 2018

Na de geboorte van Evi (4) vroegen Fleur en Hans zich af: Zouden ze met kind(eren) ook verre reizen kunnen maken zoals eerst? Nog een dochter (Isabel van 2) en drie prachtige reizen later weten ze het antwoord: Ja! In mei trokken ze met een huurauto door Thailand en Fleur schreef daar een mooi humorvol verslag over. Lezen dus!

Door: Fleur

Reizen met kleine kinderen kan! 

Reizen deden we al voordat onze kinderen er waren. Wij, Hans en Fleur, hebben samen in 12 jaar tijd al een flink aantal prachtige plekken op de wereld gezien. Met z’n twee bezochten we onder andere Vietnam, Cambodja, Maleisie, Singapore, India en veel bestemmingen binnen Europa. We regelen het graag zelf. Al onze reizen met z’n twee stelden we zelf samen, namen een Lonely Planet mee en een globale planning en verder zagen we wel.

Na de geboorte van onze oudste dochter Evi zijn we eerst op vakantie gegaan naar Italië. Niks mis mee, mooi land, leuk hoor, maar het kriebelde. Zou je ook met kinderen goed ver op reis kunnen? Moeilijk kon het toch niet zijn? Reiservaring hadden we zelf al genoeg. Overal ter wereld groeien kinderen op, dan kunnen wij er vast ook wel rondreizen. Het was zoeken naar ervaringen van anderen. Het viel me op dat er veel te vinden was over reizen met kinderen vanaf een jaar of vier, of georganiseerde reizen, maar weinig over zelfstandig reizen met peuters. Dus bedachten we vooral zelf wat er nodig was, schatten een luiervoorraad in, namen wat eten van thuis mee voor noodgevallen, probeerden een draagzak uit, sleepten een tweedehands buggy mee (die overigens alle reizen mee is geweest!)

De vraag is inmiddels wel beantwoord. Na Sri Lanka, Mexico en onlangs Thailand is het voor ons helder: reizen met kleine kinderen kan. En hoewel het soms creativiteit, doorzettingsvermogen en flexibiliteit vraagt, kunnen we ons geen leukere manier bedenken om de wereld te verkennen. Ik deel onze ervaringen graag, om te laten zien dat er heel erg veel mogelijk is met (kleine) kinderen. En iedere reis leren wij ook weer bij over wat handig is, wat goed werkt en wat we een volgende keer anders zouden doen. Op ons verlanglijstje staan onder andere nog Brazilië, Indonesië, zuid India, Filipijnen, Zuid-Afrika... Er ligt nog genoeg in het verschiet!

familieportret600

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!