Artikelindex

KarolineDriesBirma200Karoline, Dries, Myrthe, Kasper en Kobe: ruim vier maanden op reis met kinderen. Thailand
17 november 2012 - 27 maart 2013

De droom bestond al even, maar na de geboorte van hun jongste hakten ze de knoop door: die verre reis gaat er komen. Vanaf 17 november reizen Karoline, Dries, Myrthe (6), Kasper (4) en Kobe (1) door Zuidoost Azië. In ruim vier maanden tijd zullen ze Thailand, Myanmar, Laos en Cambodja gaan ontdekken. In Birma zullen ze zelfs de eerste verjaardag van Kobe vieren. Hoe bijzonder is dat!

Door Karoline en Dries Hermandez

Wij gaan op reis.
Donderdag 24 mei 2012. België.

Het was al lang onze droom om eens met de kindjes een lange verre reis te maken. Na de geboorte van onze jongste spruit Kobe hebben we dan definitief de knoop doorgehakt. Zuidoost Azië wordt onze bestemming. Op 17 november is het dan zover en vertrekken we richting Bangkok. Daar zullen we een weekje acclimatiseren om daarna verder te vliegen richting Myanmar. Verder gaan we ook nog naar Laos en Cambodja. Dus nog een kleine drie maanden en dan zijn we weg. Eind maart 2013 komen we dan terug naar België.

Maar ondertussen nog heel wat voorbereiding. De kinderen hebben al superflink hun inentingen doorstaan. Paspoorten zijn in orde, ouderschapsverlof is aangevraagd (en goedgekeurd.). Nu nog kijken voor ons visum voor Myanmar en dan beginnen aan de bagagelijst. Want we weten nu al dat reizen met drie kindjes veel bagage zal opleveren.

Wij kijken alvast al uit naar onze reis

 

Onze bagage
Vrijdag 26 oktober 2012. België.

Deze week zijn we begonnen aan onze bagage. Een hele klus als je met drie kleine kinderen reist. Want wat neem je wel en niet mee. Dries en ik nemen elk een rugzak mee en Myrthe en Kasper een kleinere rugzak. Zo kunnen ze dan toch zelf al iets dragen. Wat we in hun rugzakken zullen steken zullen we pas zien wanneer we de bagage maken. Wegens onverwachte omstandigheden nemen we nu toch een buggy mee (alsook de draagdoek). Ook Kobe zijn Deryan tentje moet mee. Dat zal ook een groot deel van de bagage innemen.

DSCN0292DSCN0294

De reisapotheek samenstellen is ook geen gemakkelijke taak. In Myanmar is er (praktisch) geen gezondheidszorg. Dus veel medicatie zullen we daar niet vinden. We proberen voor alles iets mee te nemen en dat is een serieuze puzzel. Omdat het ook een malaria gebied is zullen we in Myanmar dagelijks onze anti- malaria medicatie (Malarone) innemen. Hopelijk maken de kinderen daar geen probleem van het moment zelf. En vooral hopen we dat ze er geen nevenwerkingen van zullen ondervinden.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!