Jael en Rob vier maanden op reis met peuter door Zuidoost Azië en Australië (Laos)
30 oktober 2013 - 24 januari 2014

Jael en Rob gaan vier maanden op reis door Zuidoost Azië met Otis (3). Ze bezoeken Zuid Korea, Maleisië, Australië, Thailand en Laos.

 door Jaël en Rob


Kerst met Ed, Chin en Hanu
Maandag 30 december 2013. Luang Prabang, Laos.

We nemen de slowboat richting Laos. Die doet er twee dagen over, maar zo zie je wel wat van de omgeving. De publieke slowboat wordt volgepropt en dan heb je kans dat je twee dagen staat. We nemen dus wel een luxere boot. We zijn wel op vakantie hè.

We worden rond half acht 's ochtends opgehaald en worden meteen begroet door Hanu en Ed, uit de UK. Hanu is ook drie jaar, dus dat is gezellig! We moeten eerst Thailand uit en Laos in en dat duurt een paar uurtjes. Ook dat hoort erbij. Rond elf uur vertrekt de boot. Die vaart in twee dagen stroomafwaarts de Mekong af richting Luang Prabang. De omgeving is echt prachtig en de boot is prima. Iedereen kan comfortabel zitten. De lunch is super lekker. Het is wel echt koud! Een fleece en kleedje is nodig. Onderweg stoppen we nog twee keer bij een dorpje. Dat is altijd een beetje dubbel, aan de ene kant leuk om te zien en een goed moment voor een souvenirtje. Aan de andere kant voelt het ook een beetje als aapjes kijken. De kids slapen 's middags en we overnachten in Pak Beng, een doorgangsstadje. Het eten laat een beetje lang op zich wachten, en dat is een beetje te veel van het goede voor de jongens. We zitten in malaria gebied, dus gebruiken we trouw iedere avond de klamboe. Toch zien we weinig muggen.

159321 1388931157 500 (320x239)159321 1388931673 500 (320x240)

De volgende dag is het weer vroeg dag. We ontbijten om half zeven en vertrekken rond half acht. Het is gezellig aan boord met Ed en Chin. Er gaan aardig wat biertjes doorheen. Het landschap is wederom prachtig. We stoppen nog bij de Pac Ou Cave, maar aangezien Otis slaapt, laat ik die aan me voorbij gaan. We komen rond vijf uur 's middags aan in Luang Prabang, en worden met een tuktuk naar de acco gebracht. Aangezien we laat geboekt hebben en het de drukste week van het jaar in Luang Prabang is, hebben we niet de ideale accommodatie. We verblijven bij de Aussiebar. Goede locatie, prima kamer en aardige eigenaar, maar Otis kan er niet echt zijn ei kwijt. Lang leve de tablet. We spenderen kerst met Ed, Chin en Hanu. We bezoeken de publieke pool, een speeltuin en huren fietsen. Luang Prabang is een gezellige stad maar wel heel toeristisch. Daar doen wij natuurlijk ook vrolijk aan mee.

159321 1388931281 500 (320x239)159321 1388931537 500 (320x240)

We besluiten de laatste drie nachten wat landelijker te verblijven en boeken ook het Hillside Resort, twaalf kilometer buiten de stad. Het is prachtig gelegen en Otis kan lekker rond rennen. Er is niks in de omgeving, dus je bent wel aangewezen op het restaurant van het hotel. We maken een leuke wandeling. Helaas krijgt Otis koorts. Mmm, niet zo fijn, zeker niet in Laos. Een dag later gaan we toch maar richting dokter. Een Nederlander met een auto brengt ons, super fijn. De mevrouw constateert een keelontsteking en geeft antibiotica mee. We besluiten even af te wachten. Morgen, oudejaarsavond, vliegen we, gelukkig, naar Bangkok . We eten en drinken nog een laatste avond met Ed en Chin en nemen dan afscheid van elkaar.

Vervolg reis Thailand

 

Inhoudsopgave

  1. Luang Prabang
Altijd gesloten?

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!