Artikelindex

Into the paddy rice fields
Zondag 17 juli 2016. Ubud, Bali, Indonesië.

Met onze gehuurde scooters reden we vandaag een rondje rijstvelden. We stalden de brommertjes aan het begin van een landweggetje en deden de rest te voet tot aan het Sari Organic Restaurant. Het pad kronkelde tussen de talloze rijstvelden onder een niets ontziende hitte. We zouden het ‘s avonds wel geweten hebben. Onderweg stellen menig kunstschilders in kleine stalletjes hun werk tentoon en proberen dit natuurlijk aan de man te smeren. Hier en daar zijn de mensen ook nog bezig op het land, sommige vrouwen durfden al eens geld vragen voor een foto. Momenteel is de eerste oogst al binnen en her en der zie je de volgende lading kleine plantjes al ingebed staan. Wij staan er niet bij stil hoe arbeidsintensief de rijstteelt wel is als we een pakje in de supermarkt kopen.

17juliboerinrijstveld17julihuisinrijstveld

In de namiddag reden we nog wat rond op de smalle wegenis in de omgeving van Ubud. Wat eerst begon als een Belgisch regenbuitje ontaarde algauw in een tropische drasch. Na het avondeten in restaurant Kismet dachten we het vandaar tot aan ons hotel droog te houden… We konden evengoed met kledij en al in het zwembad zijn gesprongen. Afijn, een douche later zitten we opnieuw droog op het balkon, dit cursiefje te schrijven. Morgen ‘zouden’ we naar een vulkaan rijden. Best eerst even de buienradar bekijken me dunkt.

 

Kopi coffee
Maandag 18 juli 2016. Ubud, Bali, Indonesië.

Vandaag hadden we af te rekenen met een lagedrukgebied. Tussen de gewone regenbuitjes door kwam er af en toe een ferme ‘drasch’ naar beneden. De zin om een uur naar de voet van de vulkaan te rijden was al vlug over, hoewel we met onze scooters wel een wilde poging ondernomen hebben.

18julikoffietablet18julikoffiekop

In de namiddag begon de buienactiviteit in sluimermodus te gaan en konden wij toch nog wat rondtoeren. Op één van onze pitstops vonden we een origineel koffiehuis met eigen gebrande koffie. We proefden van de ‘hazelnoot-, vanille- en caramel koffie laté’. Allemaal heel keurig gemaakt en de smaak was top. We besloten ook om de brommertjes nog een dag langer te huren. Morgen zijn we dus weer van de partij met onze Scoopy en Vario (twee types bolides). Lennert en Mathis hadden vanavond zin in Italiaans. Wij gingen fijner tafelen bij Sambal Matah. Elk in zijn resto dus, gelukkig schuin tegenover elkaar gelegen. Moet kunnen. De kids vonden het heel leuk, wij evenzo.

Inhoudsopgave

Altijd gesloten?

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!