Artikelindex

Elske, Cootje, Daan en Juul

Elske en Cootje twee mama's met kleine kids op rondreis in Cambodja
18 februari - 23 mei 2008

De aanleiding was een bezoek aan hun vriend Dick, die een hotel heeft in Cambodja. Maar waarom dan niet gelijk ook doorreizen naar Thailand en Australië? En Bali, ligt dat ook niet in de buurt? Is dat geen goede plek om de reis af te sluiten? Elske, Cootje, Daan (4) en Juul (2) waren dit voorjaar ruim drie maanden op reis. Azië veroverde hun harten.

Door Elske, Cootje en Daan


Een lange stoffige reis
Zaterdag 1 maart 2008. Siem Reap, Cambodja

Er is veel gebeurd sinds het vorige bericht. We zijn op Ko Chang naar een nog leuker resort gegaan: Magic resort, minder dikbuikige Europeanen en veel leuke jonge Thai, uitzicht op zee en een restaurant op palen in zee. We hebben olifant gereden wat heel erg leuk was, het wiebelde enorm. Daan vond het geweldig, Juul was eerst bang maar later vond ze het erg leuk.

Boottocht naar Siem ReapDaarna begon de lange tocht naar Siem Reap: drie dagen reizen met tuktuk, boot, minibus, boot en public bus. De laatste is eigenlijk wel het leukste vervoer, veel locals en maar een enkele toerist. De grensovergang die we lopend moesten doen was inderdaad heftig, wat een verschil met Thailand, veel meer armoede. Veel meer gekte als je ergens nieuw aankomt uit de boot of uit de bus. De tuktuk drivers stormen op je af, evenals de bedelaars, kindertjes die het brood uit je handen trekken. Telkens heel vroeg op om de boot of bus te halen, trok wel een wissel op ons. Toch doen de kids het goed.

OnderwegIn de tuktukWe hadden na twee reisdagen één rustdag in Phnom Penh (erg leuke stad en een heerlijk guesthouse, op de terugweg blijven we hier wat langer misschien) en dat was payback time. De hele dag gejengel, logisch ook na zoveel stilzitten en voor Juul geen middagslaapjes. Gelukkig vonden ze het heerlijk in het museum en 's avonds flaneren op de boulevard en voetballen met het stoere dochtertje van de pindaverkoopster.

Nu zitten we in Dick's hotel waar we maar liefst zeven dagen blijven. Lekker relaxt en de tijd om de tempels te gaan bezoeken.

 

Indrukwekkend Cambodja
Donderdag 6 maart 2008. Siem Reap, Cambodja.

Spelen bij de tempelsZwemmenVandaag is onze laatste dag in Siem Reap, we zijn hier al weer een week. De tijd is omgevlogen. Het is een leuk stadje, aardige mensen en een relaxte sfeer. Ik heb gepraat met een Cambodjaanse dokter(v), bijzonder. Meestal gingen we ‘s morgens op pad en ’s middags lekker zwemmen en relaxen terwijl Juul haar middagslaapje deed.

Ta PhromWe hebben drie dagen tempels bezocht met de tuktuk, al een belevenis op zich. Indrukwekkend! 1000 jaar geleden gebouwd en immens groot. Sommige tempels hebben ze nog niet gerestaureerd, gigantische bomen groeien er dwars door heen. Het was één groot klimrek voor Daan. Ze houdt niet van lopen in de zon, net zoals ik. Gelukkig hadden we een tuktuk voor de langere stukken met een hele aardige driver Thai. Daan en Juul vinden hem ook erg aardig, net zoals sommige jongens die voor Dick in het hotel werken. Morgen gaan we met de bus naar Phnom Penh, zes uur reizen. Ik heb weer zin om verder te gaan.

 


Misselijk in de bus en zwemmen op het dak
Maandag 17 maart 2008. Phnom Penh - Bangkok

De busreis naar Phnom Penh was enerverend, om zeven uur stonden we klaar voor vertrek. De buschauffeur reed hard en haalde onverantwoord vaak in. De airco bleek stuk en toen Juul vervolgens wagenziek werd (spugen), besloten we zo snel mogelijk de bus te verlaten. Gelukkig stopte hij al redelijk snel in Koh Kampong. Co heeft kaartjes gekocht voor de Mekong Express, een kwalitatief goede busmaatschappij. Gelukkig reed deze twee maal daags en kwam hij in de middag langs.

Ondertussen waren de kinderen wat afgekoeld en kreeg Juul weer wat kleur. De tweede helft van onze busreis was een verademing; koeler, safer en gezellig met onze medepassagiers. In het begin van de avond reden we opgelucht in een tuktuk naar ons guesthouse l’Oasis (we hebben goede beschermengeltjes). Wat later zijn we als blok in slaapgevallen.

Zwemtraining in Phnom PenhWe hebben het koninklijk paleis, de zilveren pagode en de Wat Phnom bezocht. Mooi, maar erg warm. Eén dag was het zelfs 40 graden. Dus besloten we verkoeling te zoeken in het zwembad van het Olympisch stadion. Dit bleek een hit: Daan kreeg zwemles en durfde zelfs van de middelhoge duikplank (met vleugeltjes) te springen. s’ Avonds kwamen er veel mensen, om op het dak (cq rand) van het stadion en masse te aerobick'en.

Gisteren zijn we van Phnom Penh naar Bangkok gevlogen. In de bus naar het centrum voelden we ons nu echt globetrotters. Azie heeft ons hart veroverd. Heerlijk om nog een paar dagen bij Frits bij te komen en dan op naar ons volgende avontuur: Australie.

 

Vervolg reis in Australië

Inhoudsopgave

  1. Siem Reap
  2. Phnom Penh
Altijd gesloten?

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!