Artikelindex

 

Foto introZo authentiek als in Myanmar, kom je nog op maar weinig bestemmingen tegen. Ivanka en Hugo weten er alles van. In de zomervakantie reisden zij ruim drie weken met hun kinderen Tijmen (13) en Mees (10) langs tempels (veel), spoorwegen, Karendorpen, meren en watervallen, Ze aten bijzondere balletjes en toepten op de gekst denkbare plekken. Het was een prachtige reis!

Door Ivanka en Hugo

 

Op naar Azië!
Zaterdag 20 juli 2019. Bangkok, Thailand.

Vandaag vliegen we vanaf Düsseldorf via München naar Bangkok voor de jaarlijkse trip naar verre oorden, Myanmar dit keer. We zijn al vaker in Zuidoost-Azië geweest, en Myanmar stond al langer op ons lijstje. Het land is nu al een aantal jaren opengesteld voor toerisme en als we te lang wachten verandert het misschien in een tweede Thailand. We hopen in ieder geval dat het land voor het grootste deel van zijn authenticiteit nog heeft bewaard.

We staan op, ontbijten, pakken de rugzakken en Bluf mee en vertrekken. Eerst naar Kleef om Bluf bij zijn oppasadres af te leveren. We gaan hem weer missen, maar gelukkig weten we ondertussen dat hij zich prima zal vermaken met al zijn vriendjes en vriendinnetjes. Rond 11.00 uur komen we aan op Düsseldorf Airport en leveren de auto af bij de valet parking meneer. 

heenreis

En wat is Düsseldorf weer relaxed, nauwelijks rijen, binnen no-time staan we bij de gate. Even lunchen, wat drinken en vliegtuigspotten door Tijmen en we stijgen we op. Een klein uur later landen, met onze Lufthansa Airbus a320, op München. Hier snel door de douane want de volgende vlucht vertrekt al over 50 minuten. Bij de incheckbalie vragen we drie keer of ze zeker weten dat de bagage in het vliegtuig zit. Hier hebben we met vluchten met een korte tussenstop slechte ervaringen mee. En vrienden zaten een paar dagen geleden ook al zonder bagage in Vietnam. Als de rugzakken niet meekomen hebben we echt een probleem omdat we overmorgen alweer doorreizen naar Myanmar. 

Met een kleine vertraging stijgen we dan op met onze Airbus a330 van Eurowings, op naar Azië! Verder een prima nachtvlucht, beetje film kijken, happie eten en drinken en proberen wat te slapen.

 

Welkom in Bangkok
Zondag 21 juli 2019. Bangkok, Thailand.

Rond een uur of zeven ‘s ochtends landen we op Suvernhabumi Airport. Mees is misselijk, dus die wil zo snel mogelijk het vliegtuig uit. En Tijmen vraagt zelf dit keer of hij in de cockpit mag kijken, en dat mag, jeuh! Even kletsen met de Nederlandse piloot en hij mag nog even achter de stuurknuppel zitten. Tijmen is nu 13, en al zeker 9-10 jaar vliegtuigfanaat, dat gaat ook niet meer over.

We lopen rustig naar de douane en de bagageband, de bagage is er zelfs eerder dan wij. We pakken dan een public taxi en rijden naar ons eerste adresje, Charlie House Pin Klao. Het is even zoeken, maar de chauffeur vindt het redelijk snel. Charlie House is een klein rustig hotelletje met zwembad, rustig gelegen net buiten de hectiek van het centrum. 

We dumpen de rugzakken en Mees en Hugo duiken meteen het zwembad(je) in, dat is lekker na zo’n reis, even opfrissen! Tijmen is nog te moe, dus die rust nog wat uit, maar Ivanka volgt al snel. We horen ook wat andere gasten, alleen maar Nederlanders. Haha welkom in Bangkok.

Heenreis

Bij het zwembad nemen we een kleine lunch, wat pannenkoekjes en tosti. De rest van de middag genieten we van het lekkere zwembad en de bij het naastgelegen buurtwinkeltje gehaalde halve liters Chang bier. 

Rond zes uur lopen we dan richting de eetstalletjes voor het het avondeten. Eerste een paar kleine BBQ-stokjes bij een kraampje. Ook de jongens durven nu van straat te eten, mooi! Al vonden ze het mwah smaken. Dan even bij de grote gele M naar binnen voor wat kipnuggets en frietjes voor Tijmen en Mees. In Myanmar hebben ze geen Mac, dus nog even van genieten dan. En daarna in de regen naar de andere kant van de straat naar een foodcourt met kraampjes met allerlei Thaise gerechten. Niet echt op toeristen georiënteerd hier, lastig te lezen die gerechten in het Thais. Op de gok nemen we een gerecht, iets van kip met koriander en een hoop andere kruiden met super ‘sticky’ rice. Kost € 1,50 maar dan heb je ook wat. We hebben er met zijn tweeën in ieder geval genoeg aan. Daarna weer terug naar huis voor een biertje op het balkon. En dan naar bed, we zijn toch wel erg moe van de nachtvlucht. 

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!