Artikelindex

paulienGovert170Paulien single mama met zoon op reis in Ecuador 2011
6 t/m 31 juli 2011

Met de juiste dosis lef en vertrouwen kun je heel ver komen. Single mama Paulien en haar zoon Govert (8) belanden deze zomer zelfs helemaal in Ecuador. Wat ze daar gaan doen, dat ligt nog open. Maar Govert (8) heeft wel een verlanglijstje: de fregatvogel, jan van gents én de bultrugwalvis. De speurtocht kan beginnen!

Door Paulien Rijke

Zuid Amerika is in zicht
Zondag 19 juni 2011. Nederland.

Wat vliegt de tijd toch weer voorbij. Ineens is het nog maar twee weken! Ongelooflijk. Langzamerhand begin ik steeds vaker aan onze reis te denken. Wat gaan we daar doen? Wat komen we tegen? Govert verheugt zich vooral op alle bijzondere dieren. Variërend van de fregatvogel met de rode keel tot de Jan van Gents met blauwe poten, maar ook de bultrugwalvis staat op zijn verlanglijstje. En juist nu komt AH met een nieuwe plaatjes actie! Ja inderdaad, dierenkaartjes. Je begrijpt dit verhoogt de pret.

Eigenlijk heb ik nog weinig echt geregeld. Gezien het klimaat en de vele gezichten van Ecuador denk ik dat we deze keer zowel warme als koele kleding bij ons moeten hebben. Toch wil ik alles in één rugzak proppen. Ik heb mij dan ook voorgenomen deze keer echt heel weinig mee te nemen. Wel allebei een lange broek en een warme trui verder een korte broek of een jurkje en echt licht spul wat in laagjes gedragen kan worden.

En omdat ik mij de, goedbedoelende waarschuwende, verhalen over de hoogte toch aantrek, ben ik zelf nog op de valreep aan mijn conditie aan het werken. Met de Belgische Evy van Vlaanderen Sport op de Ipod loop ik twee a drie keer per week hard. Hopelijk is dit genoeg. Met Goverts conditie is niets mis, die voetbalt drie keer per week en in de meivakantie fietste hij nog fluitend tachtig kilometer op een dag met ons mee naar Beverwijk en de volgende dag weer net zo makkelijk tachtig kilometer terug. Dus dat zal wel lukken.

Woensdag 6 juli vliegen we naar Quito. Natuurlijk weer met de bekende omweg (inclusive bij een goedkoop ticket). Donderdag- en vrijdagochtend hoop ik mijn Spaans weer wat op te frissen. Ik heb voor twee ochtenden Spaanse les geregeld op een taleninstituut in Quito. Vrijdagmiddag vertrekken we dan met de lokale bus richting Ottavalo. Daar begint de reis denk ik pas echt. Ottavalo staat bekend om haar indianen en de beroemde grote indianenmarkt op zaterdag. Benieuwd wat we daar allemaal gaan aantreffen.

Verder wil ik graag nog een jungletocht maken en een vulkaan beklimmen. Dit laatste schijn je ook goed gedeeltelijk per fiets te kunnen doen. Nu heb ik van hier al veel websites bekeken, maar ik vind het allemaal nog wel prijzig. Zeker als je bedenkt dat Ecuador een van de armste landen is, vind ik een bedrag van 160 dollar pp (!) voor 1 nacht, 2 dagen excursie best aan de hoge kant. Hopelijk kan ik ter plekke nog wat over de prijs onderhandelen en kunnen we toch wel een en ander regelen. We nemen de reisgids mee en in het vliegtuig heb ik tijd zat om nog wat dingetjes uit te zoeken dus dat komt vast allemaal goed.

Van de week al even bij de huisarts langsgeweest en gelukkig hebben we geen prikken meer nodig. Dat maakt het allemaal vrij eenvoudig. We zijn er eigenlijk al bijna klaar voor.

Inhoudsopgave

  1. Otavalo
  2. Quito
  3. Baños
  4. Cuenca
  5. Puerto Lopez
  6. Guayaquil
Altijd gesloten?

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!