Hoewel de natuur en de cultuur altijd de grootste (en gratis) attracties in je vakantieland zijn, laat het vooruitzicht op een dagje waterpark menig kinder- (en ouder-)hart sneller kloppen. Wie droomt er niet van spectaculaire glijbanen, watercoasters, golfslagbaden, lazy rivers en andere woeste waterattracties? Tip: bewaar het waterpark voor het eind van jullie vakantie, als beloning voor al die lange wandelingen en museumbezoeken waar de kinderen misschien niet altijd zin in hebben. Hier vind je een overzicht van de twintig meest bijzondere waterparken van Europa. 

Siam Park - Tenerife, Spanje
Siam Park wordt vaak beschouwd als een van de beste waterparken ter wereld. Het is een 18,5 hectare groot waterpark in de toeristische badplaats Costa Adeje op het Spaanse eiland Tenerife. Het park is gebouwd naar voorbeeld van de klassieke Thaise architectuur met vuurspuwende draken en tempels en biedt een scala aan attracties, waaronder spectaculaire glijbanen, een kunstmatig golfslagbad en een lazy river.
https://www.siampark.net
>>> Familiereizen Spanje

Siampark tenerife

Aquashow Park - Algarve, Portugal
Aquashow Park in de Algarve is het grootste waterpark in Portugal, met een hotel erbij. Als je wilt, kun je je hele vakantie hier doorbrengen! Er zijn ongelooflijk veel attracties, waaronder glijbanen, zwembaden, een golfslagbad, en een watercoaster. Het park biedt ook regelmatig live entertainment.
https://aquashowpark.com/en/home/
>>> Familiereizen Portugal

Aquashowpark portugal

Aquapark Istralandia - Istrië, Kroatië
Aquapark Istralandia is een waterpark in het bosrijke achterland van Istrië, ook wel bekend als Novigrad. Het is verspreid over 81.000 m2 en is ontworpen voor mensen van alle leeftijden. Met een scala aan spectaculaire glijbanen en zwembaden en tal van leuke activiteiten, biedt Istralandia een wateravontuur waar het hele gezin van kan genieten, en heeft het een aantal geweldige eet- en drinkgelegenheden om op te laden na een lange dag vol waterplezier - van heerlijk gezonde maaltijden met ijs, verfrissende drankjes en zoetigheden.
https://www.istralandia.hr/en/
>>> Familiereizen Kroatië

Istralandia

Aquapark Aquamijas - Costa del Sol, Spanje
Dit waterpark heeft genoeg waterattracties voor alle leeftijden, waaronder glijbanen, zwembaden, en speelzones. Het park staat bekend om zijn vriendelijke sfeer en is een populaire bestemming voor gezinnen. Tip: Ga hierheen buiten het hoogseizoen. 
https://aquamijas.com/en/
>>> Familiereizen Spanje

Aquamijas spanje

Therme Erding - Erding, Duitsland
Therme Erding is het grootste thermale badcomplex van Europa. Je kunt er niet alleen relaxen, in ‘Galaxy’ zijn wel twintig spannende glijbanen waarvan er een wel 281 meter lang is. De waterglijbanen-sectie is onderverdeeld in Family, Action en Extreme. Voor elk wat wils! 
https://www.therme-erding.de/en/
>>> Familiereizen Duitsland

Therme erding

Aqualandia - Benidorm, Spanje
Direct naast dierenpark Mundomar, ligt Aqualandia, een van de oudste waterparken in Spanje met attracties voor alle leeftijden. Meest spectaculair is de Verti-Go, een glijbaan waarbij je een gemiddelde snelheid van 100 kilometer per uur haalt. Zou jij het durven? 
https://www.aqualandia.net/en/the-park/
>>> familiereizen Spanje

aqualandia benidorm

Meer sensationele waterparken in Europa: 

Fasouri Watermania - Limassol, Cyprus

Tropical Islands - Brand, Duitsland

Aquapark Aquamania - Albena, Bulgarije

Aquapark Aquacolors - Poreč, Kroatië

Slide & Splash - Lagoa, Portugal

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa - Kusadasi, Turkije

Aquapark Tatralandia - Liptovský Mikuláš, Slowakije

Aqualand Costa Adeje - Tenerife, Spanje

Aquapark Aquabrava - Roses, Spanje

Aquapark Aquapalace Praag - Praag, Tsjechië

Etnaland - Belpasso, Italië

Aquasplash - Antibes, Frankrijk

Aquapark CanevaWorld - Lazise, Italië

WaterWorld Themed Waterpark - Ayia Napa, Cyprus

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!