Naar welke Aziatische landen gaan Nederlandse gezinnen nou het liefst? Op basis van bezoekerscijfers op onze website komen we tot de volgende top zes. Zes landen met afwisselende en indrukwekkende natuur, kleurrijke cultuur en gastvrije mensen, waar je met je kinderen een geweldige tijd kunt beleven. Wij hebben Sri Lanka en Japan nog op onze bucketlist staan. En jullie?

Thailand
Of je nu weinig reiservaring hebt of juist al de hele wereld hebt gezien met je gezin, Thailand blijft een prettige bestemming voor Nederlandse gezinnen. Comfortabel, kindvriendelijk en veilig, maar wie meer uitdaging zoekt, kan de regio’s opzoeken waar nog wat minder toeristen komen. Er zijn heerlijke stranden (ook nog rustige), ontzettend veel mogelijkheden om actief te zijn (fietsen, jungle, bergen), indrukwekkende gouden tempels waar je kinderen zich prinsen en prinsessen kunnen voelen, en vergeet de dieren en de bloemen niet!
(Verlekker je hier aan alle Thailand familiereizen)

Thailandmet kinderen

Indonesië (Bali)
Hoewel het eiland steeds drukker is geworden, is Bali onverminderd populair bij families. Zelf zijn we ook meerdere keren op Bali geweest, en de grootste aantrekkingskracht is misschien wel de magische sfeer en het fijne klimaat. Omdat Bali dicht bij de evenaar ligt, is de gemiddelde temperatuur altijd hetzelfde, zo rond de 28/29 graden. Daarnaast valt in onze zomer daar de minste regen, wat het een heel geschikte bestemming voor onze zomervakantie maakt. 
(Bekijk hier alle familiereizen naar Indonesie die je zou kunnen maken met je kinderen)

Indonesie met kinderen

Maleisië
De combinatie van moderne steden, een mix van culturen, de koloniale geschiedenis, een van de oudste regenwouden ter wereld en ook nog prachtige tropische eilanden aan de oostkust, maakt van Maleisië een heel boeiende bestemming. Wist je dat je bij de Perhentians met schildpadden en haaien kunt zwemmen? De treinrit die dwars door de Taman Negara gaat is ook een aanrader! 
(Meer Maleisie? Hier vind je het overzicht van familiereizen naar dit Aziatische schiereiland.)

Maleisiemet kinderen

Vie(tnam 
Het langgerekte land met zo’n 3500 kilometer kust wordt steeds populairder als gezinsbestemming. Vietnam grenst aan China, Laos, Cambodja en Thailand, waardoor je ook goed een rondreis door de verschillende landen kunt maken. In Vietnam eet je de lekkerste pho én loempia's, laat je kleding op maat maken, vind je nog ongerepte natuur, en in de steden de meeste scooters die je ooit bij elkaar zag!
(Ontdek welke familiereizen Vietnam er mogelijk zijn!)

Vietnammet kinderen

Sri Lanka
De meeste landen in Azië heb ik wel een keer bezocht met m’n kinderen, maar ondanks dat ik al twee keer tickets boekte, zijn we nog nooit in Sri Lanka geweest. Hoog op onze bucketlist dus. Je kunt er prettig rondreizen want niet te groot en daardoor zijn de afstanden dus overzichtelijk, maar tegelijk is Sri Lanka wel heel afwisselend en kleurrijk. Op safari door het Yala NP kun je nog luipaarden, olifanten en bijzondere vogels spotten. 
(Ook naar Sri Lanka met je kinderen? Bekijk hier de familiereizen naar Sri Lanka!)

SriLankamet kinderen

Japan
En Japan, wie wil daar niet naartoe met zijn kinderen? Het is een van de veiligste landen ter wereld, het heeft een unieke mix van traditie en de meest moderne voorzieningen. Wat de natuur betreft heeft Japan een prachtig landschap waar je zeker van onder de indruk zult zijn. Voor kinderen die van anime en manga houden, is Japan natuurlijk een waar paradijs. En vergeet ook de pretparken, kindvriendelijke musea, het lekkere eten en het efficiënte openbaar vervoer niet.
(Ook trek in sushi? Bekijk hier alle familiereizen naar Japan.)

Japan met kinderen2

>>> Je kunt nu een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen voor meerdere bestemmingen en bij meerdere reisorganisaties tegelijkertijd. 

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!