De een boekt altijd z’n reis bij dezelfde organisatie. De anders zweert weer bij het zelf organiseren. Hier lees je de voors en tegens op een rijtje. Wat heeft jullie voorkeur? Er is geen goed of slecht. Geen ultiem antwoord op deze vraag. Belangrijk is dat je de manier vindt die voor jullie het prettigst voelt. Dit artikel kan je helpen om uit te zoeken wat het beste bij jullie gezin past.

Zeven redenen om je reis bij een reisorganisatie te boeken

Persoonlijk reisadvies
Reisadviseurs kennen je bestemming meestal uit eigen ervaring en weten vaak de leukste plekjes voor je te vinden. Zij kunnen je precies vertellen welke activiteiten leuk zijn om met je kinderen te ondernemen en waar je dat kunt doen. 

Haalbaarheidscheck
In drie weken heel China rond? Of met je kinderen de Mount Everest beklimmen? Je reisorganisatie kan je vertellen of die geweldige plannen van jullie haalbaar zijn. En welke alternatieven leuk zijn voor jou én je kinderen. 

Aanspreekpunt bij problemen
Heb je tijdens de reis problemen met het hotel, je taxichauffeur of de vliegmaatschappij? Bij het reisbureau heb je een vast aanspreekpunt dat je zal helpen bij het vinden van de beste oplossing.

Vergoeding bij faillissement
Als een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR/SGR weet je zeker dat, in geval van faillissement van de organisatie, je pakketreis wordt vergoed. Vliegtickets met een paar hotelovernachtingen vallen vaak ook al onder de noemer pakketreis.

Tijdwinst
Geld maakt gelukkig als je er tijd voor koopt, blijkt uit onderzoek. Als je geld investeert in zaken die je tijd opleveren. Dus behalve als je heel blij wordt van het zelf organiseren, word je er gelukkiger van als je het laat doen door een reisorganisatie. 

Budget
Het zal je verbazen, maar een georganiseerde reis kan ook echt beter voor je budget zijn. Je weet in ieder geval waar je aan toe bent, en je komt financieel niet voor verrassingen te staan. 

Stressvrij op reis
Voor de meeste mensen is ontspanning een van de redenen om op vakantie te gaan. Even lekker de boel de boel laten, je hoofd leegmaken. Juist even niet hoeven regelen en zorgen. Als dit belangrijk voor je is, dan kan een reisorganisatie fijn het geregel voor je overnemen. 

Op reis met andere gezinnen
Zie je jullie de vakantie ook als een mooie gelegenheid om leuke nieuwe mensen te ontmoeten? Wil je graag tijd doorbrengen met andere gezinnen? Een groepsreis met kinderen biedt jullie die mogelijkheid.

 

Reizen met kinderen IanSchneider unsplash800

Vijf redenen om je reis zelf te organiseren

Voorpret
Mensen die hun reis zelf organiseren doen dat vooral omdat het ze zoveel plezier vooraf oplevert. Omdat ze het zo leuk vinden om al die hotelletjes te bekijken waar ze naartoe zouden kunnen. 

Autonomie/controle
De een heeft meer behoefte aan controle dan de ander. En misschien minder vertrouwen in de ander. Als je alles zelf regelt, ben je van niemand afhankelijk en kun je je reis helemaal naar eigen hand zetten.

Flexibiliteit onderweg
Gewoon je neus achterna. Langer blijven als het ergens fijn is, en snel vertrekken als je je niet prettig voelt. Vind je het belangrijk om tijdens je reis af te kunnen wijken van de plannen die je vooraf hebt gemaakt? 

Op de bonnefooi
Een stapje verder dan flexibiliteit: misschien willen jullie onderweg juist alle opties openhouden. Benauwd het je als alles al vooraf is gepland? Gaat dat ten koste van je gevoel van vrijheid? Zie je het als een geweldig avontuur om pas je accommodatie te zoeken als jullie al ter plekke zijn? 

Budget
Al die voordelen van de reisorganisatie, daar hangt, begrijpelijk, natuurlijk ook een prijskaartje aan. Je koopt hun kennis, hun tijd, hun ervaring, hun back-up. Heb je tijd en ervaring genoeg? Dan kan het je veel geld schelen als je op zoek gaat naar de goedkoopste vliegtickets. Als je de lat minder hoog legt, kun je een stuk voordeliger uit zijn door zelf de accommodatie te boeken. Ook reizen met openbaar vervoer in plaats van een privé-taxi scheelt flink in de kosten. 

Op welke manier je ook reist, belangrijk is dat je hele gezin zich er prettig bij voelt. Kinderen willen vaak graag weten waar ze aan toe zijn. Waar ze morgen zullen slapen.  Ik wens je een hele mooie reis! 

---

Verder lezen? Bekijk de mooiste familiereizen van onze reisorganisaties >>>

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!