Gaan jullie met het gezin op reis door Canada? Wat een feest. Alleen het onderweg zijn van de ene bestemming naar de andere is al geweldig. De natuur is een attractie op zich. Wil je toch nog iets meer ondernemen met de kinderen? Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten in Vancouver.

Stanley park

Stanley Park is het groene hart van Vancouver en wordt genoemd als een van de mooiste stadsparken ter wereld. Het park bestaat nog steeds voor het grootste deel uit regenwoud en de inwoners Vancouver zoeken hier massaal ontspanning, want er is heel wat te doen! 

fietstocht stanley park vancouver

-Maak een fietstocht langs de 22 kilometer lange Sea Wall. 
-Bezoek het aquarium en streep alvast wat vakjes af van je dierenbingokaart
-Bekijk de collectie totempalen die je in het park kunt vinden
-Speel je in het zweet in een van de leuke speeltuinen van het park
-Koel daarna af in het Stanley Water Park
-Verder kun je hier heerlijk wandelen en naar het strand. 

Stanley waterpark vancouver

Meer info: https://vancouver.ca/parks-recreation-culture/play-in-stanley-park.aspx
Plattegrond om uit te printen: https://vancouver.ca/files/cov/Stanley-Park-Printable-Map2.pdf

 

Stranden in Vancouver

Vancouver heeft fijne zandstranden om je goed te vermaken. Wij zaten vlakbij English Beach, waar we met een ijsje van de zonsondergang konden genieten. We zagen hier ook een vuurwerk- en een vliegshow. 

English beach ijsje

Meer info over de stranden in Vancouver: https://vancouver.ca/parks-recreation-culture/beaches.aspx

English Beach Vancouver

 

Public Library Central 
Ga naar de hoogste verdiepingen van de Public Library Central (350 W Georgia St) en geniet tijdens de lunch op het dakterras van het geweldige uitzicht over de stad. Er is een goede boekwinkel bij en er worden leuke familie-activiteiten georganiseerd zoals films, voorleesuurtjes, lego-parties etc. Meer info: https://www.vpl.ca

library

Rainbow Park Speeltuin

Direct voor de Public Library Central ligt het Rainbow Park (officiële naam: sθәqәlxenәm ts'exwts'áxwi7). Een supermoderne plek waar de kinderen lekker kunnen ravotten en de ouders kunnen relaxen op het terras van Kafka’s café.

Rainbowpark

Granville Island

Eén van de meest bezochte toeristische gebieden in Vancouver is Granville Island. Dit is een klein schiereiland gelegen tussen Vancouver en Downtown Vancouver. Granville Island staat vooral bekend vanwege de Granville Public Market. Op deze overdekte markt kun je versproducten kopen, zijn er kraampjes met kunstnijverheid en kun je van verschillende keukens heerlijk vers eten kopen. 

De Kids Market is van de beste plekken om kinderen wat stoom af te laten blazen terwijl de ouders een pauze nemen. Je kunt er kleding en speelgoed kopen en er is ook genoeg te doen! 

Op Granville Island zijn verder verschillende leuke winkeltjes, is er een jachthaven en zijn er verschillende bedrijven die handgemaakte producten maken. Koop een lekkere maaltijd bij een van de foodstalletjes en eet dit op het grote terras met uitzicht over de haven. Met een beetje geluk wordt er live-muziek gemaakt. Granville Island bereik je vanaf Downtown Vancouver het beste met de Aquabus. Je kunt natuurlijk ook gewoon een taxi nemen of er wandelend naartoe gaan. 

Granville island

Granville Island Waterpark

Tijdens de zomermaanden kun je gratis afkoelen bij het Granville Island Water Park. De waterglijbaan is ook voor volwassenen nog erg leuk! 

 

Sea Plane Terminal

Goedkoop is het niet, maar als het kan is het een geweldige ervaring: een rondvlucht met een Seaplane. Maar ook als je er niet instapt, is het fascinerend om de vliegtuigjes te zien opstijgen vanaf en landen op het water. Bijvoorbeeld vanuit het restaurant De Dutch, waar je boerenomelet, uitsmijters, wentelteefjes en pannenkoeken met stroop kunt eten. 

Seaplane terminal vancouver

Beaty Biodiversity Museum 

In het Beaty Biodiversity Museum (natuurhistorisch) kun je uren ronddwalen om de grote collectie opgezette dieren en skeletten te bewonderen. Als je binnenkomt zie je gelijk de trots van het museum: het skelet van een 26 meter lange blauwe vinvis. 

natuurhistorisch museum vancouver

Vancouver Maritiem Museum
Maritiem museum met een speciale Childrens Gallery, waar kinderen op speelse wijze kunnen leren en ervaren wat er gebeurt aan de waterkant en in de haven van Vancouver. Info: https://vanmaritime.com/

maritime museum vancouver

Capilano Suspension Bridge Park

Een leuke plek voor wie geen hoogtevrees heeft: De Capilano Suspension Bridge. Met niet alleen een spannende brug, maar ook een boomtoppentocht en een cliffwalk. Daarnaast ook verschillende informatiepunten over first nations, totempalen en dieren en roofvogels. 

Capilano Suspension Bridge Park

Meer Canada?

Lees hier ons reisverslag. >>>
Zelf op reis naar Canada >>>
De Canada-dierenbingokaart >>>

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!