(Heb je deel 4 van ons verslag al gelezen?)

High in the sky
Vrijdag 14 juli 2023, Whistler, Canada

Vanaf de ferry volgen we de Sea to Sky Highway, zoals Route 99 ook genoemd wordt, naar Whistler. Wat een ongelooflijk mooie route is dit. Met de auto door Canada rijden doen we sowieso echt voor ons plezier. De wegen zijn goed, het verkeer is rustig, overzichtelijk en de uitzichten onderweg zijn prachtig. Het liefst zouden we om de paar kilometer even stoppen, maar dat schiet natuurlijk niet op. 

Ferry Vancouver Island

Whistler blijkt een bruisend (voormalig) olympisch skidorp te zijn waar de terrassen vol zitten, muziek klinkt, en mensen opgedoft flaneren door het centrum. In de winter is dit een van de meest populaire skilocaties van Canada. Op de bergen die ons omringen ligt nog wat sneeuw, maar in plaats van skiën, zijn er nu allerlei andere outdoor activiteiten mogelijk. Dat gaan we morgen maar eens bekijken. We bestellen te veel Mexicaans eten, wat overigens erg lekker is, en keren terug naar ons hotel, Chrystal Lodges & Suites. Onze suite is geweldig, Jente en ik hebben ieder een heerlijk strak opgemaakt tweepersoonsbed met maar liefst zes! kussens. We slapen als roosjes. 

olympische ringen whistler

Tot nu toe zijn we elke dag behoorlijk actief geweest en in Whistler willen we eigenlijk een dagje rustig aan doen. De activiteiten die je hier kunt doen zijn avontuurlijk: ziplinen, met een mountainbike de berg af fietsen of op wildlife safari. Dat gaan we allemaal niet doen. We kopen tickets ($ 90 pp) voor de gondola en stappen in de gondola de Blackcomb Mountain op. Op een info-bord hebben we gelezen dat we onder ons beren en marmotten kunnen treffen, als we geluk hebben. Dat hebben we niet, maar vanaf de top van de berg is het uitzicht magisch. Beneden zien we een turkooizen meer, over de rotsen voor ons zien we een kleine gestreepte knabbel-en-babbel eekhoorn hupsen en we lopen een korte trail langs bomen en bloemen. 

bergtoppen

Jente bergtop

Boven de bergen zien we donkere wolken samenpakken en we herinneren ons de waarschuwing die we kregen van de ticketverkoper: er wordt bliksem voorspeld, en in dat geval sluiten de liften en kan het zijn dat je een tijdje vast zit op de berg. Uiteindelijk word je wel opgehaald, stelde hij nog gerust, je weet alleen niet hoelang dat kan duren. Dat moet spannend zijn, met onweer op deze berg zitten. 

bloem bergtop

Vanaf deze bergtop gaat een gondel naar de top van de Whistler Mountain, de Peak2Peak gondel. En als we even geduld hebben, kunnen we mee met de gondel met de glazen bodem! Wat gaaf is dit, op bijna 2000 meter hoogte zien we de boomtoppen als broccoliroosjes onder ons door glijden. 

Glass bottom gondola

Ook op deze bergtop een mooi terras met uitzicht waar we onze leesboeken tevoorschijn halen. Overigens valt het alles mee met de kou. We waren voorbereid, maar onze truien blijven in de tas. Aan het eind van de middag proberen we nog een topje hoger te gaan, maar daar zijn we al te laat voor; de peak-express is al gesloten. Mooie tijd om weer naar beneden te gaan. 

boek op bergtop

Vanuit de lift speuren we natuurlijk de berg weer af op zoek naar wildlife. Ineens roept Jente: Beer! En ja hoor, vlakbij het tussenstation van de gondel scharrelt door het gras een grote zwarte beer. Onze derde beer al in Canada! We hadden niet verwacht dat we ze zo vaak zouden tegenkomen. Dit was ook weer op een plek dichtbij waar mensen rondlopen. Brrr. Het lijkt ons toch wel erg schrikken als je ineens oog in oog met een beer komt te staan. We zoeken nog eens de instructies erbij: Nooit oogcontact maken. Komt een zwarte beer op je af, maak je dan groot en jaag hem weg. Bij een grizzlybeer moet je je voor dood houden. In ieder geval: nooit rennen.  

beer op berg whistler

Gondola Els2

Op het olympisch veld waar gisteren nog een openluchtfilm werd vertoond, staat vanavond een concert van de band Moontricks op het programma. Het grasveld zit vol met picknickende mensen, voor het podium staan misschien wel honderd mensen te dansen, de ondergaande zon geeft alles een warm oranje tint. Wij halen noodles en dumplings bij Main Street Noodles en leggen ons kleedje op het gras tussen alle andere. Wat een feestelijke afsluiting van onze dagen hier! 

Moontricks Whistler

>>> Ook deze reis maken met Riksja Travel? Bekijk hier de reis die wij nu maken!

>>> Lees ook ons volgende verslag over ons bezoek aan het wilde westen van Canada. Yiehaa!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!