Centraal Thailand

Bangkok – De stad kan wat overweldigend zijn, zeker als je net een lange vliegreis achter de rug hebt. Maar als jullie eenmaal uitgeslapen zijn, is het genieten geblazen. Van de markten, de mensen, de tempels, luxe shoppingmalls, de leuke winkeltjes met handgemaakte producten, de snelle boten over de kanalen, de toeterende tuktuks, geurende eettentjes. 

Doen met kinderen: maak een fietstocht, bezoek een tempel, onderga een beautybehandeling, doe een kookcursus, neem de boottaxi over de rivier en rij rond in een tuktuk!

verkoper

Kanchanaburi – De meeste toeristen komen voor de Bridge over de river Kwai, het indrukwekkende verhaal over wreedheid en verlies. Maar deze plek heeft zoveel meer. Bij de Erawan-watervallen waan je je in het paradijs. Klim de zeven plateaus, geniet van de fluitende vogeltjes, het kletterende water en glij van de rotsen zo het verkoelende water in. Vergeet je zwemkleding niet! 

Ayutthaya – Lang geleden, toen Thailand nog Siam heette, was Ayutthaya de bruisende hoofdstad. En dat is nog steeds te zien: overal staan prachtige oude (vervallen) tempels van honderden jaren oud, boeddha-beelden en religieuze bouwwerken.  
Tip: Het kan hier flink warm worden. Laat je rondrijden in een tuktuk en boek als het even kan, een hotelletje met zwembad. 

Ayutthaya

Kao Yai Nationaal Park – Het oudste nationale park van Thailand en een van de beste plekken om wildlife te spotten (print de bingokaart uit!). In de film The Beach dook Leonardo di Caprio van de waterval Haew Suat twintig meter naar beneden. Wil je net als Leo ook een duikje wagen? Ga dan in het regenseizoen, als er voldoende water staat!

olifanten

Noord-Thailand – In de afgelegen bergdorpen wonen kleurrijke bergstammen en bevolkingsgroepen die hun eigen tradities trouw blijven. De temperatuur is aangenamer, het leven rustiger, goedkoper ook. De natuur overweldigend mooi, met dichte jungle, groene rijstvelden, kronkelende rivieren, klaterende watervallen en grillige bergtoppen. Een heerlijke plek om met kleinere kinderen tot rust te komen, met grotere kinderen zijn er juist veel mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. 

Doen met kinderen: Bezoek de panda in de dierentuin van Chiang Mai, tempels in de bergen en bergvolkeren in de jungle, vlieg met een ziplijn door de bomen en met raft door de river. Doe een creatieve workshop of bezoek een olifanten opvangkamp. 

bergdorpThailand

Zuid-Thailand 

Stranden en eilanden
To bounty or not to bounty? In het zuiden van Thailand kun je bijna niet anders dan wegdromen bij filmische zonsondergangen, schelpen zoeken langs de branding, je laten masseren op hagelwitte stranden, eten met je voeten in het zand en snorkelen tussen honderden visjes in felle kleuren. Wist je dat er voor kleine kinderen speciale snorkelmaskers zijn die het hele gezicht bedekken? In de zee bij Khanom kun je zelfs nog de bijzondere roze dolfijn tegenkomen. Go bounty! 

strand

Kao Sok Nationaal Park
Slapen in een houten huisje omgeven door oerwoudgeluiden, dat doe je in Khao Sok Nationaal Park. In een rubberband laat je je meevoeren door de stromende rivier en onder leiding van een gids maak je een trekking door het regenwoud. Wie ziet als eerste een slang? De grillige kalkrotsen in het water ken je misschien ook wel uit de James Bond film. Als jullie willen, kun je ook slapen in een huisje op het water. 

khaosok

Ook naar Thailand? Bekijk hier de bijzondere familiereizen van Van Verre. 
Thailandreizen van andere reisorganisaties vind je hier

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!