We wensen je alle geluk van de wereld toe! (En hier lees je hoe je dat eigenlijk doet, gelukkig worden.)

happiness djones

Al sinds 1938 doet de universiteit van Harvard onderzoek naar wat ons mensen gelukkig maakt. Het resultaat is niet heel verrassend, maar wel een goede reminder: het hebben van goede, betekenisvolle relaties met familie, vrienden en geliefden maken je het gelukkigst. Met relaties van goede kwaliteit leven we langer, gelukkiger én gezonder. Het levert je dus veel op om je geld, energie en tijd in je relaties te investeren. (Bron)

Uit ander onderzoek, dat van wetenschapper Ryan Howell van San Francisco State University (VS), blijkt weer dat je beter je geld kunt uitgeven aan mooie ervaringen dan aan materiele zaken. De voldoening die het oplevert om samen met anderen bijzondere momenten te beleven, maken gelukkiger dan het plezier om een nieuw voorwerp. (Bron)

Groep vrienden TMierle

Je begrijpt dat het bruggetje naar reizen met kinderen niet kan ontbreken. Want volgens mij kunnen we uit deze onderzoeken best concluderen dat je van reizen met je gezin gelukkiger wordt. Twijfel je voor komende zomer tussen een nieuwe badkamer of een verre reis? Volgens deze onderzoeken kun je dus het beste investeren in bijzondere ervaringen met mensen die je dierbaar zijn. Waardoor je ook nog eens langer en gezonder leeft! Dus wat houd je nog tegen? 

Nog meer geluk
Het World Happiness Report publiceert elke jaar een overzicht van de gelukkigste landen ter wereld. Afgelopen jaar stond Nederland op nummer vijf. 

image.png

De vijf gelukkigste landen buiten Europa om met je kinderen naartoe te reizen: 

  1. New Zeeland
  2. Australië
  3. Verenigde Staten
  4. Canada
  5. Taiwan

En de vijf gelukkigste Europese landen (buiten Nederland dat op de vijfde plaats staat)

  1. Finland
  2. IJsland
  3. Denemarken
  4. Zwitserland
  5. Zweden

(Bron)

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!