Wat is het reisadvies en waar zijn we eigenlijk welkom? Moeten we in quarantaine en welke regels zijn er ter plaatse? Het afgelopen anderhalf jaar was reizen (vooral) buiten Europa moeilijk, maar stap voor stap gaat de wereld steeds meer voor ons open. Zoek jij je ook suf naar de beste en meest actuele informatie?

 

covid reisinfo

- Interactieve wereldkaart met alle covid informatie, dus ook waar je welkom bent als reiziger

Dit is de interactieve kaart voor reizigers waar ik lang naar zocht en eindelijk vond: alle actuele informatie over covid van over de hele wereld. En niet alleen informatie over het aantal besmettingen, lockdowns en vaccintatiegraad. Als je invult vanuit welk land je reist, en of je gevaccineerd bent of niet, laat de kaart precies zien in welke landen je welkom bent, welke deels en welke niet. Klik je op een land, dan lees je alle info over de maatregelen die daar voor jou zouden gelden. Op dit moment zijn de meeste landen voor ons toegankelijk. 

De reisadviezen van de Nederlandse overheid

Hier lees je welke landen onze overheid als veilig om te reizen beschouwt. Net als in de Reisapp zie je op de landkaart groene, gele, oranje en rode landen. Het advies is om de rode landen te mijden, de oranje alleen te bereizen als het noodzakelijk is, in de gele voorzichtig te zijn en in de groene landen, dat spreekt voor zich, spelen geen extra risico's. Overigens staan landen die in principe veilig zijn, maar zeer strenge maatregelen hebben voor reizigers, soms ook op oranje. Het is een advies van de overheid, het is niet verboden om in deze landen te reizen. Wel kan het zijn dat een oranje of rood reisadvies consequenties heeft voor je reisverzekering, check dat altijd even voordat je boekt. 

- Aan welke voorwaarden je moet voldoen als je terug naar Nederland reist

Je vult je reisgegevens in, en binnen no-time weet jij welke regels voor julle gelden bij terugkomst in Nederland. Heb je een negatief testresultaat nodig? Moet je misschien in quarantaine? Welke regels ook gelden, het wordt altijd aangeraden om na thuiskomst uit het buitenland een zelftest te doen. 

Waar gaat jullie reis naartoe?

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!