Deze zomer hebben Nienke, Walter en de kinderen hun zinnen op Zambia gezet. De tickets zijn al geboekt en als het even kan, vliegen zij binnenkort met opa en omi naar Zambia voor familiebezoek en een prachtige reis door dit interessante Afrikaanse land. Wij hopen dat het lukt, en we kunnen meegenieten via hun blogverhalen!

De voorbereiding is gestart!
Mei 2021

Nog midden in het Covid-tijdperk denken we al graag na over weer op reis kunnen. De tijd is onzeker, maar we hopen en gaan er toch wel vanuit dat het in de zomer van 2021 weer kan. Vorig jaar zouden we rond gaan reizen door Roemenië, maar we weten allemaal dat de mogelijkheden toen minimaal waren en dus hebben deze reis laten gaan. Dit jaar is het anders en gaan we vol goede moed beginnen aan de voorbereidingen. De bestemming wordt Zambia. Misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming maar wel een hele interessante. 

Zambia unsplash

Even voorstellen:

Wij zijn Walter (45), Nienke (35), Stan (10) en Jade (8) en wonen in Hilversum. In het dagelijks leven werkt Walter in de geestelijke gezondheidszorg en runt Nienke een stichting die zich inzet voor het bevorderen van inclusie als het gaat om mensen met psychische kwetsbaarheden. 

IMG 5815

Toen de kinderen jonger hebben we diverse verre reizen gemaakt en de afgelopen jaren hebben we de keuze gemaakt om wat meer in Europa te gaan zien. Nu is het weer tijd om wat verder weg te gaan. Aangezien mijn zus (van Nienke) in Zambia woont en werkt is dit een mooie gelegenheid om naast de plek waar zij woont ook de rest van het land te gaan ontdekken. En we nemen opa en omi mee. 

Op reis naar Zambia wordt best nog een aardige uitdaging aangezien het land (nog) niet echt is ingesteld op toerisme. Dat betekent echter niet dat er niets te zien en te beleven is, integendeel, Zambia heeft veel moois te bieden als het gaat om natuur en cultuur en dat willen we graag met elkaar gaan ontdekken. 

IMG 5818

Op dit moment zitten we volop in de voorbereiding. De vliegtickets zijn geboekt en het globale reisschema is opgezet. De komende tijd gaan we nieuwe paspoorten aanvragen, inkopen doen en vaccinaties halen met daarbij hopen we ook het covid-vaccin. 

De komende weken gaan we ons iets meer richten op de inhoud van de reis en de route, want Zambia is geen land om op de bonnefooi te gaan en het vervoer en de slaapplekken aan het zogeheten toeval over te laten. 

Wordt vervolgd!

IMG 5504

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!