Land op de evenaar
Zondag 21 juli 2019. Nederland. 

Ecuador stond al jaren op onze bucketlist. Maar elke keer waren de tickets te duur. Deze keer de app 'Hopper' geïnstalleerd na een advies van een medereiziger uiteindelijk tickets tegen redelijke prijzen kunnen kopen. Ecuador trekt ons aan vanwege het ruige (vulkanische) berglandschap, de kleurrijke cultuur, de alpaca's en natuurlijk de Galapagos.

intro alpaca downl600

Na verlekkerd enige reisschema’s van andere reizigers bekeken te hebben, besluiten we het rustig aan te doen. We zitten bijna overal drie nachten of meer. Galapagos is het daarom toch niet geworden. Dat paste niet goed in de route. En was ook best duur. Bovendien willen we graag duiken nu de meiden hun open water hebben gehaald en de Galapagos is dan te moeilijk qua stroming en diepte. We gaan dus nu naar ‘poor man’s Galapagos’. Namelijk Isla de la Plata vlak voor de kust. Hier hebben ze gedeeltelijk dezelfde dieren als op de Galapagos en het is bovendien walvisseizoen. De duiken zijn hier meer geschikt voor beginners.

De route is als volgt:

  • Quito
    · Isinlivi
    · Puerto Lopez
    · Cuenca
    · Guamote
    · Banos
    · Tena
    · Otavalo

We hebben er enorm veel zin in. Luna heeft al een prachtige bullet journal voorbereid voor Ecuador en Dille gaat voor een verslag met filmpjes op haar telefoon.

Deze keer meer warme kleren ingepakt dan normaal en stevige wandelschoenen aangeschaft, want we zullen veel gaan wandelen in dat prachtige landschap. Wel een beetje rustig aan acclimatiseren vanwege de hoogte. We hebben weer prachtige plekken (mountain lodges, strandhostel, koloniaal stadshotel en lokale B&B) geboekt om te slapen. Ik verheug me nu al enorm om mooie kleurrijke foto's te maken.

Neem ook eens een kijkje op hun website voor nog veel meer reisverhalen en foto's: photosaroundtheworld.nl

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!