Dieren spelen tijdens onze reizen een belangrijke rol. Niet alleen de grote bekende, maar juist ook de insecten en vogeltjes. Het gebeurde vaak dat op de mooiste plekken die je je maar kon bedenken de kinderen meer oog hadden voor een torretje of een klein poesje, dan voor de overweldigende schoonheid van de omgeving. Lees hier over grote én kleine, bekende én onbekende dieren tijdens je verre reis met kinderen.  
 

1. Houdt bij de keuze voor je bestemming rekening met de leeftijd van je kinderen Zijn je kinderen nog klein? Dan vind je het wellicht prettig om voor een malariavrije route te kiezen. Reisorganisaties kunnen je hierover goed advies geven. Let ook op de afstanden die je met de auto moet afleggen, de meeste kinderen brengen liever niet te veel tijd in de auto door. 
Sommige lodges en safari’s zijn alleen geschikt voor volwassenen. Zoek een lodge waar kinderen welkom zijn en misschien een kinderprogramma hebben. Kijk of het mogelijk is om een gamedrive van een halve dag te maken of misschien kun je een eigen safariwagen organiseren. Dan kun je stoppen wanneer jullie dat willen. 

2. Bespreek vooraf met alle gezinsleden welke soort reis zij het liefst maken en probeer voor ieder wat wils in te bouwen. Houdt de een van spannende activiteiten en de ander juist van stedentrips? Rond je safaritour valt dit prima in te bouwen. Niet iedereen is even geïnteresseerd in dieren of heeft het geduld  

3. Bereid kleine kinderen voor op wat ze kunnen verwachten. Bekijk prentenboekjes met dieren die ze kunnen tegenkomen, en maak een lijst met foto’s van de dieren die ze tijdens de vakantie kunnen afvinken. Ze zullen verrast zijn om deze ook in het echt te zien.  

safari met kinderen

4. Vertel over hoe een safari verloopt. Dat ze geduld zullen moeten hebben en oefen met stil zijn. Ssst. En jullie kunnen ook dieren tegenkomen die elkaar opeten. Zo werkt het in de natuur. Het is goed als de kinderen weten dat dit kan gebeuren. Vertel ook wat wel en niet mag als je op safari bent. Het is goed als ze weten dat de dieren écht gevaarlijk kunnen zijn. 
 
5. Laat de kinderen vooraf met de gids kennismaken. Bespreek de verwachtingen en nodig ze uit om de gids veel vragen te stellen. Vertel hem/haar welke dieren de kinderen hopen te zien. 
 
6. Voor kinderen is het erg leuk om een eigen verrekijker en camera hebben 

7. Omdat jullie veel tijd doorbrengen met wachten, neem papier en potloden mee tijdens de gamedrive. De kinderen kunnen in een tekenboek de dieren tekenen die ze al hebben gezien. Na afloop kunnen ze die afmaken en het is gelijk een leuke herinnering!

>>> Bekijk hier alle reizen naar Afrika >>>
>>> Bekijk hier de reisverslagen over o.a. Afrika met kinderen >>>

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!