Floortje ging ook, dus...
Maandag 11 juni 2018. Nederland.

Daar ging Floortje Dessing, naar het einde van de wereld in Namibië. Op slag waren we verkocht: de woestijnen, grote granieten rotsformaties, eindeloze vlakten en de Afrikaanse wilde dieren.

verdroogde bomen

Dus gingen we op onderzoek uit: hoe reis je in Namibië? Waar verblijf je? Wat eet je daar? En, niet onbelangrijk, wat kost het allemaal?

Al snel kwamen we erachter dat de prijzen voor georganiseerde reizen erg hoog waren. Dat zou het niet worden. Maar zou zelf organiseren wel kunnen? Na heel wat surfen, lezen in reisverslagen en de Lonely Planet kunnen we concluderen: ja, zelf organiseren kan prima.

Het begint bij de vliegtickets. KLM vliegt rechtstreeks naar Windhoek en vraagt daar de hoofdprijs voor. Met Qatar Airways kan het ook veel goedkoper met 1 overstap vanuit Amsterdam.

Als tweede is het vervoer het belangrijkste. Namibië is een echte selfdrive destination: openbaar vervoer is schaars en al helemaal niet naar de afgelegen plekken. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven waar je van een eenvoudige personenauto tot een volledig uitgeruste overland truck kan huren. Wij kiezen voor een Toyota Hilux 4x4 met twee daktenten en kampeeruitrusting. Wij huren bij Desert Car Hire vanwege de goede verhalen en de scherpe prijs.

toyota

Als laatste is de reisroute met de overnachtingsplekken aan de beurt. Wij doen in dertig dagen tijd een complete rondreis door Namibië: vanuit Windhoek naar de zuidgrens met Zuid-Afrika helemaal naar het uiterlijke noorden bij Epupa Falls weer terug naar Windhoek, en al de prachtige plekken die daar nog tussen liggen natuurlijk.

De campings die we kiezen (we hebben niet voor niets daktenten en andere accommodatie is erg prijzig) liggen op de route. In de eerste instantie waren we niet van plan om die kampeerplekken te boeken (behalve die in het nationale park), maar deden het uiteindelijk toch: Namibië is een opkomende vakantiebestemming en de vraag is, zeker in de zomervakantie, groter dan het aanbod. We hebben zelfs het reisschema twee keer moeten aanpassen om toch onze route te kunnen doen. Het boeken van de campings gaat via hun eigen website: soms via een bookings tool, of via een mailtje. Er werd altijd gereageerd en meestal moest er een aanbetaling (50%) of het volledige bedrag betaald worden via creditcard. Dat vinden wij wel handig: je hebt dan minder contant geld op zak nodig (pinautomaten zijn niet overal).

olifanten

De campings zijn niet te vergelijken met de campings die wij in Europa gewend zijn: er zijn vaak maar vijf tot tien plaatsen met heel veel ruimte, elke plek heeft een braaiplek/kampvuurplek (bbq), een watertapje, soms elektriciteit en toilet en douche op korte afstand. De ene camping is omheind, de andere niet: dus als het vuur uit is, dan blijf je in de tent! We verblijven bij twintig verschillende campings, een appartement halverwege en een luxe tent de eerste en laatste nacht.

Na als ons onderzoek kunnen we concluderen dat wanner je met kinderen naar Afrika wilt om ‘De Big Five’ te spotten, Namibië in de zomervakantie een top keuze is. In onze zomer, is het in Namibië winter. Dat is het niet zo heet (overdag 25 graden, maar ’s nachts wel onder de 10 graden) en het is droog. Dit betekent dat het wild op zoek moet naar water in zogenaamde wateringholes. Als je dus jezelf positioneert bij een wateringhole, komen de wilde dieren gewoon naar je toe! Daarnaast mag je in Namibië met je eigen auto de nationale parken in, waardoor je niet deel hoeft te nemen aan dure gamedrives. Dat bespaart een hele boel centjes.

himba

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!