Via Zuid-Afrika naar Botswana
Zondag 10 juni 2018. Eppegem, België.

Er wordt soms gezegd dat wie kennis heeft gemaakt met zuidelijke Afrika er telkens terug heen wil, en in ons geval klopt dat... Na Zuid-Afrika in 2014 en Zuid-Afrika maar vooral Namibië in 2016, trekken we deze zomer via Zuid-Afrika naar Botswana.

Gezien Botswana een ‘high price, low volume’ tourism policy hanteert, laat ons reisbudget enkel een kampeertrip toe. Geen probleem, we huurden in 2016 een 4WD met daktenten waarin we nachts sliepen, en dat is ons goed bevallen. Daarom huren we ook dit jaar zo’n 4x4 wagen via Bushlore. We weten nu perfect wat we moeten verwachten en kijken uit naar het buitenleven op de meest afgelegen plaatsen. Het grote verschil met Namibië, waar we amper op niet-omheinde campings verbleven, is dat dat nu in Botswana telkens het geval zal zijn. We gaan er van uit dat Louis (8) en Emiel (bijna 11) ondertussen verstandig genoeg zijn om te begrijpen dat er dit jaar andere regels gelden...

Botswana600

De reis is grotendeels uitgestippeld, en gedurende een maand vakantie staat volgende trip op ons programma:
Van Johannesburg via Hoedspruit, waar we in een boomhut slapen, naar Kruger NP waar we in tegenstelling tot in 2014 niet Zuidwaarts maar Noordwaarts trekken - na vier nachten Kruger verlaten we Zuid-Afrika en steken we de grens met Botswana over - de eerste stop in Botswana is Tuli Block, een park bekend om zijn rotsformaties en droge rivierbeddingen waar we op zoek gaan naar olifanten en leeuwen – over Francistown en Gweta naar de zoutpannen Nxai en Makgadikgadi, die in de Afrikaanse winter kurkdroog staan – in Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta, slaan we voorraad in voor we naar Moremi Game Reserve en Chobe NP, waar een 4WD en een degelijke GPS absoluut noodzakelijk zijn, rijden - de volgende halte is Kasane, op het vierlandenpunt tussen Zimbabwe, Zambia, Namibia en Botswana, vanwaar we de Victoria Falls bezoeken - daarna gaat het richting Zuiden, over Nata naar Kubu Island, een ‘eilandje’ in de Sua zoutpan bekend om haar granieten rots en eeuwenoude baobabs - voor we de grens met Zuid-Afrika opnieuw oversteken houden we halt in het Khama Rhino Sancturay waar we hopen witte en zwarte neushoorns te spotten - onderweg naar Johannesburg verblijven we twee nachten in Pilanesberg NP.

zebra600

 

Ook met je gezin naar Zuid-Afrika of Botswana? Bekijk dan de reizen naar Afrika speciaal georganiseerd voor families. 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!