Een tempel bij zonsondergang
Dinsdag 5 juni 2018. Kuta, Bali, Indonesië.

Facebook doet moeilijk over een foto van Oona die in bikini op het strand speelt, de tweede keer al. Ik kan dus niks posten, dan maar via een omweg. Vandaag zijn we naar Canggu geweest. Daar hebben we een leuke bar gevonden met zwembad. Daarna naar Tanah Lot geweest, een mooie tempel op een rots aan het strand. Een geweldige zonsondergang mogen aanschouwen! Op de scooters terug naar huis is Oona in slaap gevallen op het stuur bij papa. Dan maar in de draagzak bij mama achterop. Het verkeer hier is overweldigend om zelf in te rijden, zeker als het donker is. Verkeersregels zijn er, maar de laarzen waar ze aan gelapt kunnen worden zijn ook zeer groot. Dat hier niet meer accidenten gebeuren!

5juni3

 

Rust en plunderende aapjes
Woensdag 6 juni 2018. Ubud, Bali, Indonesië.

We zijn verhuisd vandaag, van Kuta naar Ubud. Wat een ‘rust’ ineens. Hoewel hier ook veel volk is, worden we niet 10000000 keer per dag aangesproken (massage, Yes Yes, cheap price, transport, Hey darling). We settelen ons bij onze Homestay Teja en gaan naar Monkey Forest. Echt wel de moeite! De apen lopen vrij rond en worden goed verzorgd. Er lopen guards rond die te cheeky apen in het gareel houden met katapulten. Aanvankelijk had ik daar mijn bedenkingen bij, tot ze meermaals onze rugzak wilden plunderen. De guards schieten ook niet om te raken, eerder ernaast om af te schrikken. Na een dutje zijn we naar een traditionele dansshow gaan kijken met live ‘gezang’.

6juni

 

Wandelen en heilig badderen
Donderdag 7 juni 2018. Ubud, Bali, Indonesië.

Vandaag maken we een wandeling in de rijstvelden en niet die waar we bedolven zouden worden door de toeristen. We haalden onze inspiratie op een blog en deden de Penestanan Rice Field Walk. Rustig, geen toeristen gezien. Wel een leuk, maar ietwat duurder restaurant aan de finish gevonden, met zwembad! Oona weer in haar nopjes. Namiddag bezochten we Pura Titra Empul tempel waar we een reinigingsritueel deden. Oona dacht dat we naar het zwembad gingen en vroeg de hele tijd waar het kinderbadje was. Soit, we zijn weer heilig! Het laatste avondmaal met Veerle zit ook al achter de kiezen, zij verlaat ons morgenvroeg en wij trekken verder naar lombok. Tot morgen!

7juni

 

Witte strand en azuurblauwe zee
Vrijdag 8 juni 2018. Gili Air, Lombok, Indonesië.

We verhuizen naar Gili Air, een rustig eilandje waar er geen auto’s en scooters rijden. Vervoer hier gebeurt voornamelijk met de fiets of te voet. Dat bovenop die witte stranden en azuurblauwe zee: Oona loves it! We hebben een hutje om in te slapen. Met een huiskat gratis erbij. Een hele lieve kleine kat, die we bliksem dopen voor de tijd dat we hier zijn. Ze heeft namelijk meerdere knikken in haar staart. Een zonsondergang op zo’n mooi strand kan niet ontbreken. Morgen gaan we fietsen huren en het eilandje verkennen.

8juni

 

As a natural
Zaterdag 9 juni 2018. Gili Air, Lombok, Indonesië.

Een snorkeldagje. Papa leert Oona hoe en wat. En zij? As a natural natuurlijk! Morgen nog! Morgen nog!

9juni

 

Fietsen, snorkelen en lekker eten
Zondag 10 juni 2018. Gili Air, Lombok, Indonesië.

We doen nog eens hetzelfde als gisteren. Fietsen, snorkelen en lekker eten. Morgen weer verder naar lombok.

10juni

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!