Een verre reis zonder jetlag!
Zaterdag 2 juni 2018. Nederland.

Het is weer bijna zo ver, de jaarlijkse verre trip is in aantocht. Dit jaar toch wel weer anders dan we gewend zijn. Niet backpacken met lokale bussen door Azië of Latijns-Amerika maar met een jeep door Uganda! Zuid-Afrika in 2016 was goed bevallen en na Guatemala vorige jaar hadden we nu zin in een reis zonder jetlag, en dan kom je al snel op Afrika uit. Uganda schijnt erg mooi te zijn en supervriendelijke inwoners te hebben. We zijn benieuwd.

Karamojong600

Het leuke is dat de biologieleraar van Tijmen van het Citadelcollege helemaal gek is van Uganda en dat mede dankzij hem de school van Tijmen een school in Uganda ondersteunt. En deze school heet ook het Citadel. Jaarlijks gaan er leerlingen vanuit Nederland naar Uganda om te helpen. Dus we gaan zeker langs als we daar zijn!

uganda leeuw

Verder zijn we van plan de bergen in te gaan, mooi meren (Lake Bunyoni) te bezoeken, leeuwen die in bomen slapen te spotten, chimpansees te zien en natuurlijk ander wildlife (olifanten, giraffen, nijlpaarden etc etc) te zoeken. Verder willen we graag het Karamojong volk bezoeken en de oorsprong van de Nijl bij Jinja te vinden. En wie weet wat we verder nog allemaal verder gaan zien. Onze voorlopige route is nu: Entebbe - Lake Bunyoni - Queen Elizabeth National Park - Fort Portal (kibale NP) - Masindi - Murchinson Falls NP - Moroto - Sipi Falls - Jinja - Entebbe. Helaas kunnen we de berggorilla's niet bezoeken, daar moeten de kinderen vijftien jaar voor zijn, en ze zijn nu 9 en 11, dus helaas.

We hebben er weer zin in, tot het volgende reisverhaal als we in Uganda zitten!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!