De eerste week
Woensdag 26 juli 2017. Noosa, Queensland, Australië.

Na een goede vlucht van meer dan 24 uur met een overstap in Hong Kong kwamen we rond 20.00 uur aan in Sydney. Gelukkig hadden we het hotel al geboek:t 57 Hotel in Sydney. Dus snel een taxi genomen, spullen op de kamer gezet en in de pub tegenover het hotel genoten van een heerlijk Australisch biertje.

Na een redelijk goede nacht uitgeslapen tot 11.00 uur. In het hotel kan je heerlijke koffie krijgen dus na twee cappuccino's op naar Darling Harbour. Vanaf het hotel prima lopend te doen. Vlak voor Darling Harbour ligt een leuk parkje met een supergaaf speeltuintje. Dus wij genoten van de zon en de kinderen konden zich even uitleven in de speeltuin.

287 640x480 (400x298)

Daarna doorgelopen naar Darling Harbour en daar lekker geluncht. Het was rond de 21 graden dus heerlijk weer om actief wat te doen. Daarna doorgelopen naar de Harbour Bridge en het Opera House. Daar hebben we de pont genomen naar Manly. Vanaf het water heb je echt een prachtig uitzicht over de Harbour Bridge en Opera House. De tocht met de wind duurt ongeveer een half uur. Vanwege de winter is het wel vroeg donker, dus rond 17.00 uur begon het al flink te schemeren.

‘s Avonds bij een leuke Italiaan gegeten en rond 22.00 uur proberen te gaan slapen. Dat ging goed alleen waren we allemaal rond 01.00 uur wakker. Even wat lezen en toen vielen we gelukkig weer snel in slaap.

De volgende dag (zaterdag) hadden we een fietstocht geboekt bij Bikebuffs.com.au een absolute aanrader. De tocht duurde meer dan vijf uur en we hebben prachtige plekken bezocht die we anders nooit gezien hadden. De geheime tuin van Wendy, tot de prachtige botanische tuinen. En plekken waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De gids Graham deed het super leuk. Voor de kinderen waren er fietsen precies op maat. Daarna bij een pub een hamburger gegeten en na een dag vol inspanning moe maar zeer voldaan gaan slapen.

Zondag zijn we naar Bondi Beach gegaan. De jongens wilde heel graag zwemmen dus zijn gelijk het water ingesprongen. Heerlijk om te zien. Daarna in het zonnetje lekker geluncht. Bij Bondi beach is ook een skatepark. Indrukwekkend wat sommige mensen kunnen op een skateboard. Leuk om te kijken. Daarna terug naar het hotel, even douchen en relaxen en s' avonds gegeten bij de Thai.

Maandagochtend op tijd op om naar het vliegveld te gaan. We vlogen naar Brisbane waar onze camperreis echt gaat beginnen. Bij het vliegveld werden we opgehaald door Jucy. De camper overdracht ging snel en soepel. Maar tjee, wat hebben we toch veel spullen mee en de campervan is best klein: Jucy Condo. Maar alles erin gezet en op weg naar de eerste stop, ongeveer 80 km boven Brisbane. Maar eerst even naar de supermarkt. We kwamen uiteindelijk in het donker aan. Gelukkig beschikken de campings hier over algemene keukens en picknick faciliteiten dus we konden goed koken en eten met licht. Want dat moeten we echt kopen, een lamp.

Goed geslapen in onze knusse camper. Deze dag doen we een keer niks. Om 10.00 uur liggen Thije en Hidde al in het zwembad. Na een douche voegen Mars en ik ons daarbij. Lekker lezen, zwemmen en genieten van de zon. Best een goede winter met 25 graden. Daarna een stuk langs de prachtige kust gelopen.

Vanmorgen om 8.00 uur op en alles klaarmaken voor etappe twee: naar Noosa Heads. Onderweg gestopt voor een goede kop koffie en later nog even gestopt om een stukje over het strand te lopen. Zitten nu op de Big4 camping Ingenia In Noosa. Zojuist een driedaagse campertrip naar Fraser geboekt. Vrijdag vertrekken we.

Het kamperen gaat ons steeds beter af, de camper staat sneller, spullen hebben een plekje. Heel fijn. Thije en Hidde spelen heerlijk of in het zwembad of op het springkussen. Er zijn alleen niet veel andere kinderen. De meeste mensen op de camping zijn 65plussers die de winter ontvluchten uit het zuiden. Maar de jongens kunnen heel goed spelen samen.

Er zijn hier veel vogels, in de boom naast onze camper zitten een soort papegaaien. Morgen Noosa bekijken en wellicht zien we een koala want die komen hier in het wild voor. Maar ook de kust is prachtig.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!