One Happy Island
Vrijdag 5 mei 2017. Paradera, Aruba.

Op 1 mei is het op Aruba een vrije dag. De marinebasis organiseert dan de jaarlijkse open dag. Even na 9u waren we er al. Rens was wel te porren voor abseilen, schietbaan en stormbaan. Ook zijn we aan boord van de Zms Pelikaan geweest en liepen we langs de vele kraampjes. Daarna zijn we via Seroe Colorado naar Baby Beach gereden. Daar hebben we lekker gezwommen en gesnorkeld in de beschutte baai. Terug was het file rijden.

12

Omdat één van de auto's panne heeft, bracht Ilse Gert naar zijn werk. Daarna zijn we naar de kerk van Alto Vista gereden. Mooi gelegen aan de ruige kust. Eerst wat gelopen en toen met de auto over de zandweg en kustvlakte naar de vuurtoren gereden. We kochten bij een kraampje verse kokosnoot en bananensmoothie. Heerlijk. Bij Arashi Beach de auto geparkeerd. Lekkere golven, zodat Rens het body boarden kon gaan oefenen. Ondertussen duiken de pelikanen de zee in om hun maaltijd te scoren. Op weg maar huis spot Rens ergens een speelgelegenheid en wil daar eten. Zo eindigen we in een (te) dure mall. De broodjes zijn oké, Rens vindt het spelen toch niet zo boeiend. Zonde dat we er apart voor moeten betalen. Dus moet hij verplicht een aantal rondjes maken.

45

Op tijd op om de Hooiberg te beklimmen. 649 treden; er ligt een nette trap naar de top. Boven ontbijten we en genieten van het uitzicht. Rens wil nog graag een keer boarden. We gaan terug naar Arashi. Het gaat goed, soms zelfs op het perfecte af. Beginnersgeluk of juiste gevoel? Terwijl Rens en ik druk bezig zijn, gaat Ilse snorkelen. Dat doe ik ook als zij even een dutje doen. In het zwembad bij Jet en Gert spoelen we zout en zand van ons af. Ilse gaat met Jet naar hot yoga: in een zaal waar het 42 graden is. De mannen eten pasta en doen nog boodschappen.

67

Nadat Ilse Gert naar werk heeft gebracht gaan we naar de Donkey Sanctuary. Daar vangen ze meer dan 100 ezels op. We kopen voer, al vindt Rens het nogal spannend om de ezels uit de hand te voeren.

8

Daarna toeren we nog rond. Gaan naar de Natural Bridge. Daar is al jaren maar weinig van over maar toeristen blijven komen. Ook stoppen we bij een ruïne waar vroeger goud gewonnen werd. Wij vinden niks meer... We lunchen bij Taco Bell. Ook spoelen we het zand van de auto af en pakken vast wat spullen in. Met Jet en Gert gaan we op onze laatste avond op Aruba pizza eten bij Urataka. Ergens achteraf, maar voor ons vijven waren 2 grote pizza's meer dan voldoende. En dan is het ook nog mooi dat zo'n pizza verschillende toppings heeft. Voor elk wat wils. Heel gezellig. Thuis kijken we naar de 4 mei herdenking.

910

Iets is me gister niet goed bevallen. Mijn maaginhoud moest met spoed er uit. Daarna kon ik pas in slaap vallen. Inmiddels zitten we aan het ontbijt en dat lijkt goed te landen. Vandaag maar rustig houden. Alles inpakken en opruimen. Aan het einde van de middag gaan we naar de luchthaven en begint de terugreis naar huis.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!