Onderweg naar vakantiesfeer
Donderdag 26 januari 2017. Koh Samui, Thailand.

De vliegreis
Zaterdag 21 januari was het dan zo ver, het begin van onze reis! De reis verliep eigenlijk heel goed. Vera en Stan hadden er zin in en waren lekker vrolijk. Ze vlogen voor het eerst en keken hun ogen uit. Om te voorkomen dat ze last van hun oren zouden krijgen, hebben we Stan zijn speen gegeven en ze regelmatig laten gapen en water laten drinken uit hun drinkfles. We hebben ze er niet over gehoord. Toen ze ontdekt hadden dat er o.a. Paw Patrol, Teletubbies en Bob de Bouwer op de schermen afgespeeld kon worden, hadden we geen kind meer aan ze. Stan viel ongeveer anderhalf uur voor de tussenstop in Dubai in slaap en heeft geslapen totdat we geland waren. Op de luchthaven van Dubai zijn gratis buggy's te leen die je op verschillende plekken kunt ophalen en inleveren. Beide kinderen in de buggy en al snel vielen Vera haar ogen dicht. Fijn dat ook zij wat uurtjes slaap mee pikte, want het was inmiddels rond middernacht. Tijdens het opstijgen sliep ze lekker door en werd pas na ongeveer drie uurtjes vliegen wakker. Ook Stan heeft deze tweede vlucht van Dubai naar Bangkok wat geslapen, waardoor de tijd sneller ging dan verwacht.

vertrekschiphol2vliegtuig2vliegveldBankok2

Help, vlucht geannuleerd?!
Op de luchthaven van Bangkok moesten we een behoorlijk eind lopen, richting de transit area voor de binnenlandse vlucht naar Koh Samui. Nergens karretjes o.i.d. te bekennen! De kindjes hebben best veel zelf gelopen, met hun rugzakjes op. De lopende banden waren desondanks welkom! Tijdens het wachten bij de gate zagen we opeens dat er een latere vlucht was vermeld. Onze vlucht was plots verdwenen, een half uur voordat we zouden kunnen boarden! Pascal ging navraag doen en kreeg te horen dat onze vlucht geannuleerd was vanwege een technisch mankement. We moesten naar de balie van Bangkok Airways om navraag te doen hoe verder. Om bij die balie te komen, moesten we de transit area verlaten. Er was een nieuwe vlucht voor ons geboekt, die om 16.15u (i.p.v. 15.00u) zou vertrekken. We moesten opnieuw door de douane, weer de hele heisa op de band. Best een gedoe met meer handbagage dan je eigenlijk lief is en twee kindjes die getild willen worden omdat de Thaise douaniers ze zo 'cute' vinden en ze te pas en te onpas aanraken. Maar het is weer gelukt en uiteindelijk vertrokken we rond 17.15u alsnog richting Koh Samui.

Koh Samui, lekker warm
Op Koh Samui was het gelijk lekker warm (30 graden). Na ongeveer 20-30 minuten wachten konden we mee met een taxibus die ons naar ons hotel bracht. Vera en Stan waren in de taxi als een blok in slaap gevallen en het uit de taxi stappen was dus enigszins lastig met alle bagage. Gelukkig stonden er direct mensen klaar om ons te helpen met tillen. Eenmaal in ons huisje hebben we de kindjes direct in bed gelegd, waar ze lekker verder hebben geslapen.

AankomsttKohSamui2zee2

De vakantie is begonnen!
Terwijl ze in Nederland consequent elke dag rond 6.15u wakker zijn, hebben we ze nu rond 8.45u wakker gemaakt. Als eerste hebben we de omgeving wat verkend. We zaten in een prachtig resort aan het strand met een tropische tuin en twee zwembaden. We hebben ons prima vermaakt en hadden de vakantiesfeer al snel te pakken. Het weer is minder goed dan normaal in deze periode van het jaar, met meer regen en minder zon. Het heeft ons gelukkig niet gehinderd en voor de kindjes was het eigenlijk wel prettig. Scheelt een hoop gesmeer met zonnebrand! We hebben lekker gezwommen en langs de winkeltjes gestruind. We hebben ook een taxi gehuurd die ons in vier uur langs een aantal bezienswaardigheden heeft gereden. Er waren standaard 'daytrips' te boeken, maar dan moesten we waarschijnlijk voor de kinderen in een te hoog tempo mee. Nu hadden we alle tijd aan ons zelf, een persoonlijke gids bij ons en konden we precies naar de dingen die wij graag wilden zien. We zijn naar 'Big Buddha', de 'Chinese Lady Monk' en de 'Namuang waterfall' geweest. Een leuke combi tussen cultuur en natuur, wat voor de kindjes precies goed te doen leek. Vera is bij de waterval nog met Pascal wezen zwemmen, bikkels!

bigbudda2avondmarkt2

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!