Naar waar het warmer is
Donderdag 19 januari 2017. Nederland.

Nog twee nachtjes slapen en dan gaan we! Na een lange voorbereiding is het eindelijk zo ver en gaat ons avontuur beginnen. Samen met onze twee lieve kindjes laten we het nu koude Nederland achter ons en vliegen we naar waar het warmer is. Om over tien weken pas weer terug te keren.

Voorstellen
Voor degenen die ons niet kennen, zal ik ons eerst even kort voorstellen. Wij zijn Kim en Pascal, sinds kort verloofd ;-) en allebei 37 jaar oud. Onze dochter Vera is 3,5 jaar oud en onze zoon Stan is 2,5 jaar oud. Vera zal na de zomervakantie 2017 naar school gaan en mede daarom nemen we het er nu nog even lekker van. Pascal werkt bij de brandweer en Kim werkt als GZ-psycholoog deels in de kinder- en jeugdpsychiatrie en daarnaast als zelfstandige.

gezin (180x240)kindjes (180x240)

Voorbereiding
Het idee om samen met onze kindjes langere tijd op reis te gaan is in 2015 ontstaan en sindsdien heeft het langzaam verder vorm gekregen. We werken beiden in loondienst en het eerste wat we gedaan hebben is onze werkgever enthousiast maken voor ons plan, zodat we vrij konden krijgen. Daarna begon het nadenken over waar we heen wilden gaan. We wilden graag weg in onze winter, omdat het dan koud en guur is en we voorkeur hebben voor een warm klimaat. We kwamen zodoende uit op de landen waar het in onze winter mooi weer is. Daarnaast wilden we gezien onze kindjes toch wel graag ergens heen waar enige medische voorzieningen voorhanden zijn en enige welvaart is. Je weet immers maar nooit wat er kan gebeuren. Om deze reden heeft Kim een EHBO-cursus voor baby’s en kinderen gedaan. Pascal heeft vanwege zijn werk al voldoende kennis (defensie en de brandweer).

Wat betreft voorbereiding komt er nog best wat bij kijken. Zo gaan onze kindjes twee dagen per week naar het kinderdagverblijf en tja, dat kost toch te veel geld om tijdens deze tien weken door te betalen. Dat betekent dat de plaatsing beëindigd diende te worden, om vervolgens vanaf april op een wachtlijst geplaatst te worden. We gaan er voor onze gemoedsrust maar even vanuit dat er tegen die tijd plek is voor Vera en Stan.

Daarnaast hebben we een lieve poes en hamster, die toch graag eten willen krijgen. Uiteindelijk bleek een bevriend stel met ook kleine kindjes hun huis te willen verbouwen en zij wilden tijdens onze afwezigheid wel in ons huis verblijven. Dat is dus een win-win situatie; zij zitten niet met kleine kinderen in de troep van een verbouwing en wij hebben ons huis bewoond inclusief dierenverzorging. Super!

Wat betreft voorbereiding hebben we het internet natuurlijk veelvuldig gebruikt en we kwamen onder andere uit op de site www.verrereizenmetkinderen.nl. We vonden hier leuke informatie, waaronder toepasselijke leesboekjes om de kinderen voor te bereiden. Het bracht Kim op het idee om zelf een leesboekje voor Vera en Stan te maken, waarin hun reis op kinderlijke wijze is uitgeschreven en uitgebeeld. Ook is mede hierdoor het idee van een blog geboren. Naast dat het een leuke manier is om vrienden en bekenden over onze reis te informeren, kan het andere ouders misschien wat extra informatie te geven over het reizen met kinderen. Misschien geeft het sommigen net het zetje dat nodig is om het avontuur zelf ook aan te gaan.

bagage (320x240)

Waarheen?
Het wordt onze eerste reis met de kindjes (naast een ‘gewone’ vakantie naar Zeeland en Zuid-Frankrijk). Wat betreft reizen buiten Europa heeft Kim lang geleden een maand in Honduras, Costa Rica en Panama gereisd. Pascal is o.a. in Cuba, Bali en meerdere keren in Nieuw-Zeeland geweest (een keer zes maanden en keer twee maanden). Samen zijn we al eens in Thailand geweest, toen we elkaar net kenden. We wilden graag iets nieuws van de wereld zien, terwijl we ook niet helemaal in het diepe gegooid willen worden met twee toch nog best kleine kindjes.

Onze reis in vogelvlucht: We vertrekken 21 januari 2017 naar Thailand, waar we op Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao zullen verblijven. Na ongeveer tien dagen vliegen we door naar Sydney, waar we in drie weken per camper naar Melbourne zullen rijden. We zullen dan naar Tasmanië vliegen om twee weken per camper te reizen. We vliegen vervolgens door naar Perth, waar we ook twee weken per camper zullen reizen. Na nog enkele nachten in een appartement in Perth, zullen we terugvliegen naar Dubai. In Dubai verblijven we maar twee nachtjes; om het even gezien te hebben en om de jetlag hopelijk te beperken. Dan weer terug naar huis, waar we 31 maart aan zullen komen.

Het begint nu te kriebelen, eindelijk is het zo ver! De spullen liggen op zolder klaar om in gepakt te worden en de to-do lijstjes worden langzamerhand allemaal doorgestreept. We kijken er naar uit om tien weken met ons gezin te zijn, volop aandacht voor elkaar te hebben en om mooie dingen te kunnen gaan zien.

Het idee is om ongeveer eens per week een nieuw berichtje te plaatsen, dus ik zeg tot over ongeveer een week. En... Thailand, here we come!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!