Piraten
Augustus 2016. Prince George, Canada.

Nadat we genoten hadden van ons verblijf in Port Edwards zijn we richting Hazelton gegaan. Daar is er een oud dorpje van de first natives en enkele totempalen. We vonden een mooi plaatsje aan de Skeena River om te kamperen. Maar toen we uitstapten om alles te bekijken zagen we een zwarte beer met twee cubs uit de struiken komen aan de rivier. We hebben dan maar wijselijk besloten om ergens elders te kamperen. Zo kwamen we uit aan een oude camping die (achteraf bleek) vlakbij het treinspoor lag.

PGTotempalenPGTotempaal

De dag nadien hebben we Hazelton bezocht maar we vonden het niet echt de moeite waard. We besloten dan maar om door te rijden naar het Lake District. Na wat zoeken kwamen we uit aan Binta Lake. Het plaatsje was zo mooi en rustig dat we besloten om er enkele dagen te blijven. Kindjes hebben samen met Dries een piratenvlot in elkaar gestoken en zo hebben ze enkele dagen piraat kunnen spelen.

PGVlotbouwenPGVlotbouwenpiraat

Goed uitgerust zijn we dan naar Prince George gereden. Eerst zijn we naar Forest of the World geweest. Dat is een groot woud die aan de universiteit ligt van Prince George. Daarna zijn we naar de Wallmart geweest. Daar hadden we afgesproken met Marc en Herlinde. Zij reizen al sinds vorig jaar mei rond in Canada en de USA. En ze hebben ook hun reisblog op tangatanga. We besloten dan om allen samen naar een meer te gaan ietsje onder Prince George om te kamperen.

PGvrienden

 

Goudmijndorp
Augustus 2016. Barkerville, Canada.

Barkerville is een oud goudmijndorpje die ze reconstrueerden. Als je het dorpje bezoekt ga je terug in de tijd, namelijk naar het jaar 1862. Er lopen daar acteurs rond die verkleed zijn in de tijd van toen en die ook acteren zoals het er in die tijd eraan toe ging. In het dorp kan je workshops volgen, naar school gaan als in de tijd van toen, logeren in één van de authentieke hotels (hoewel dit niet voor iedereen zijn portemonnee is), eten of ééntje drinken in de pub, enzovoort. De eerste dag verkenden we het dorpje en ook de Chinese ‘wijk’ van Chinezen die vroeger in de mijnen kwamen werken. ‘s Avonds gingen we dan de Cariboo Mountains in om daar te gaan kamperen.

BakervillestadjeBakervilleacteurs

‘s Anderdaags wilden de kindjes terug naar Barkerville. Dus zijn we teruggegaan en hebben we enkele workshops gedaan. Zo gingen Myrthe en ik naar de Chinese klas geweest om Chinees te leren en om het te leren schrijven. De jongens zijn naar het waterrad gaan kijken. Daar toonden ze het voor hoe het waterrad in zijn werk ging. In de namiddag zijn de kindjes archeologie gaan doen. Daar mochten ze helpen aarde scheppen, zeven en alle artefacten eruit te halen. En daar zijn ze eigenlijk gans de namiddag mee zoet geweest.

BakervillearcheologielesBakervillechineseles

In de late namiddag zijn we opnieuw de Caribou Mountains ingeweest. Eerst zijn we naar Ghost Lake geweest en normaal gezien gingen we daar kamperen. Maar de twee kampeerplaatsjes waren volzet dus zijn we doorgereden naar Quesnel Forks. Daar kampeerden we vlak aan de Caribou River en aan de Ghosttown van Quesnel Forks. ‘s Anderdaags hebben we dan de ghosttown bezocht. Dit was een oud dorp van Chinese mijnwerkers die helemaal verlaten is. Vandaaruit zijn we dan doorgereden naar Harrisson Hotsprings.

BakervillewatervalBakervillevogel

 


Gordon en Ketti
September 2016. Harrisson Hotsprings, Canada.

Via de prachtige Fraser Canyon zijn we naar Harrison Hotsprings gereden. Dit is een zeer toeristisch badstadje aan Harrison Lake, op een twee uur rijden van Vancouver. Hoe zijn we daartoe gekomen? Wel in Liard River, aan de Alaska Highway, zat er op de camping naast ons een ouder koppel . Gordon en Ketti zijn twee zeer kranige, fantastische mensen en we mochten bij hen op bezoek gaan in Harrison Hotsprings. Dus ‘s avonds laat zijn we toegekomen en we mochten in hun spacy airstream caravan (bouwjaar 1976) slapen. Zo moesten we niet telkens onze daktenten opplooien als we iets wilden bezoeken. Voor de kids was dat fantastisch om eens in zo’n caravan te slapen.

HHMetbevriendstelHHCaravan

De volgende ochtend waren Gordon en Ketti naar de kerk en zo zijn wij dan naar Harrison Lake geweest. Een zeer toeristisch badstadje maar het had echt wel zijn charmes. Tegen de middag moesten we zorgen dat we terug waren. Want we mochten mee naar de picknick die de kerk van Gordon en Ketti organiseerde. De picknick vond plaats aan Harrison Lake en eigenlijk was het een superleuke bedoening. We maakten ook kennis met hun dochter Heather en haar echtgenoot Danny. Zij hebben twee dochters die de leeftijd zijn van Myrthe. Kasper en Myrthe kregen daar ook eens de gelegenheid om eens te kajakken op het meer. En ook Kobe ging eens mee met Myrthe. Na de picknick zijn we naar het huis geweest van hun dochter. En ze hadden daar een paard en dus zaten ze gauw in de wei bij het paard. Daarna samen op de trampoline en aangezien het zo goed klikte tussen de kinderen was het laat tegen dat we in de caravan waren om te slapen.

HHKidsbijpaardHHMirthemetvriendinnen

De volgende dag zijn we naar Chilliwack geweest met Heather, Danny en de kids. Daar was er een ‘kleine’ vliegshow (voor onze normen een grote) en eerst konden we de vliegtuigen bezichtigen. De vliegshow op zich was zeer de moeite waard. En die kindjes die genoten er met volle teugen van. Het deed deugd voor hen om eens iets samen te doen met een ander gezin. Na de vliegshow zijn we bij Heather en Danny blijven eten en tegen dat de kindjes afscheid konden nemen van elkaar was het weeral laat.

HHVliegshow

De volgende dag gingen we weer wat verder reizen, althans dat was de bedoeling. Eerst hebben we met Gordon en Ketti de Spirit Trail gewandeld. Een prachtige wandeling in het bos waar er allerlei soorten maskers aan de bomen hangen. Dan afscheid genomen van Gordon en Ketti en om daarna afscheid te gaan nemen van hun dochter en haar gezin. Daar toegekomen wilden de kinderen nog eens op het paard zitten en zijn we dan nog een toertje gaan wandelen. En dan was het te laat om nog aan te zetten. Tot zeer grote vreugde van de kinderen zijn we dan nog maar in hun tuin blijven kamperen. ‘s Nachts hebben al de kindjes dan samen in de daktent geslapen. En Kobe die hebben we bij ons laten slapen (en hij had er absoluut geen probleem mee om bij zijn mama te slapen).

De volgende ochtend opruimen en tegen dat we weer afscheid genomen hadden was het alweer middag. Eerst zijn we dan naar Hope gereden om daar de Othello (de ontwerper was een Shakespeare fan) tunnels te bezoeken. Dat zijn treintunnels die ze langs een canyon gemaakt hebben. De tunnels zijn niet meer in gebruik wegens te gevaarlijk maar wel prachtig om te bezoeken.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!