Ik voel nattigheid
Vrijdag 12 augustus 2016. Khao Sok, Thailand.

KhaoSokonderwegkaarten

Vanochtend werden we wakker en lazen we het nieuws over aanslagen in het zuiden van Thailand. En juist vandaag stond een reisdag naar Khao Sok via Surat Thani gepland. Besloten toch de planning aan te houden en op te letten. De taxi was er op tijd en we reden zo naar Don Muang Airport in Bangkok. Vandaag is het een nationale feestdag (verjaardag van de prinses en ook moederdag). Dat scheelde ongetwijfeld in wat verkeersdruk. Op de airport waren we zo ingecheckt en hoefden we daarna maar een uurtje te vliegen. Surat Thani International Airport, of station Hilversum, het grootste verschil is het aantal autoverhuurders en touroperators. Verder maakt het elkaar niet zoveel.

KhaoSokbiljartKhaoSoktrapnaarterras

Even snel de administratie regelen en daarna op pad met de Toyota Hilux Vigo (of zoiets). In ieder geval een grote 4WD. Rijdt lekker, moeten alleen nog ontdekken hoe we voorkomen dat de ramen aan de buitenzijde beslaan. Hoe dichter bij Khao Sok hoe meer jungle en véél regen. Treehouse Resort was zo gevonden. Met de leenplu soort van droog naar ons bird watching house. Hier en daar lekt het. Personeel heeft nog wat maatregelen getroffen, maar zien hoe het gaat. Zojuist gegeten en Rens staat nu te wachten voor een potje poolbiljart.

 

Aapjes kijken
Zaterdag 13 augustus 2016. Khao Sok, Thailand.

Onze eerste nacht in de boomhut is goed bevallen. Heerlijk geslapen, terwijl het voortdurend regende. Gelukkig bleef het binnen vrijwel droog. Ons idee om in de rivier te gaan tuben ging niet door. Te sterke stroming voor Rens. Daarom een stukje met de auto gereden naar een vervallen tempel. Daar lopen veel apen rond en vliegen mooie vlinders. Via ladders en trappetjes kan je tegen de bergwand omhoog naar een paar grotten voor mooie vergezichten. Wat makkelijk toch dat Rens geen hoogtevrees heeft.

Daarna met de auto een stukje verder opzoek naar een 'nature trail'. Niet gevonden. Wel de 'best coffee' stop. Al heb ik genoeg betere koffie gedronken, het was een mooie plek met heerlijk uitzicht over de bergen en jungle. En hoewel de honden echt niks anders doen dan luieren, schiet Rens volledig in de stress en is er geen land met hem te bezeilen. Hij wil alleen maar terug naar Treehouse, toch gaan we iets verderop lunchen. Het kost nog wat extra tijd om hem weer tot ons gezellige mannetje te krijgen. Uiteindelijk gaan we toch naar Treehouse en spelen een potje poolbiljart, al moeten we bij de ingang de huisslang passeren . 'No worries, harmless'. Als de slang de boomkikkers maar met rust laat.

KhaoSokhuisslang

Terwijl Ilse en Rens verder poolen ga ik een stukje met de auto naar een waterval op zoek. Zie hem natuurlijk te laat en moet een stuk verder rijden voordat ik kan keren. Heb daar geen spijt van: een mooie rit over de bergpas met vergezichten over de jungle. In de berm spot ik de tweede olifant van vandaag. Geen wilde maar deze worden ingezet voor werk in het bos. Na onze dag in Elephants World voelt dat extra vreemd. Uiteindelijk kom ik toch bij de waterval. Als ik Ilse en Rens vertel hoe het was wil Ilse ook graag even mee. Rens weigert, maar heeft geen keuze. Zodra hij de waterval ziet, is hij blij mee te zijn gegaan. Mooi zo! En de wolken die over de bergen trekken maken het extra bijzonder. En uit de wolken valt uiteindelijk weer véél regen. Morgen hopelijk niet, want we willen graag gaan hiken. We zien wel, eerst maar kijken hoe we zo dadelijk niet al te nat bij een restaurant komen.

KhaoSokvergezichtKhaoSokwaterval

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!