Halverwege
Zaterdag 6 augustus 2016. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

6augvliegtuig6augMinionskijken

Met dank aan onze logée zijn we met de auto naar Schiphol Noord gegaan en heeft zij de auto weer meegenomen. Het laatste stukje deden we per bus en dat was goed want vanaf de snelweg stond er een lange rij. Inchecken ging ook snel en na de lunch was het al tijd om te boarden. Een ontspannen vlucht naar Dubai. Daar zijn we op zoek gegaan naar de kidszone. Met de trein van terminal A naar B. Niet superuitdagend, maar in ieder geval kan Rens relaxt naar Minions the Movie kijken. Goed om de loze tijd te doden. Straks weer terug met de trein voor de tweede helft.

 

We zijn er (al een paar uur)
Zondag 7 augustus 2016. Kanchanaburi, Thailand.

Ook de vlucht naar Bangkok liep voorspoedig, en dankzij Rens mochten we bij de douane via de fastlane. We stonden dus zo buiten waar we netjes opgewacht werden. De rit naar Kanchanaburi verliep prettig en de chauffeuse wist precies waar ze mee bezig was. Dat kan hier ook anders. Bij Sabai@Kan konden we direct naar de kamer om snel om te kleden en zo het zwembad in te gaan. Ons hotel ligt iets buiten het centrum. Voor de drukte moeten we dus iets verder lopen. Rens vindt dat best spannend. Ieder blad is een gekko, maar hij ziet wel die dikke kikker uit de rioolput komen. Zo gaan we op tijd naar bed. Schade van de afgelopen nacht inhalen en hopelijk direct de jetlag overwinnen.

7augresort7augrensdrankje

 

Het stinkt hier
Maandag 8 augustus 2016. Kanchanaburi, Thailand.

Rens zijn bioritme is nog niet helemaal gewend aan de nieuwe tijdzone. Blijkbaar wilde hij gister laat naar bed, maar wel in Nederlandse tijd... dus zaten Rens en Ilse om twee uur ‘s nachts een paar potjes Uno te doen. Daarna is Rens lekker in slaap gevallen en fungeerde Ilse om negen uur als onze wekker en konden we mooi aanschuiven aan het ontbijt.

Om Rens verder te helpen in het resetten zijn we vandaag naar West Wonder Waterpark geweest. Lekker rustig en zo konden we alle glijbanen zonder wachten testen en heel lazy in de lazy river drijven. Makkelijk vermaak en Rens ging vrolijk door. Twee glijbanen waren voor Rens en Ilse iets te spectaculair; ik kon het niet laten. De ene ging bijna loodrecht naar beneden en bij de andere werd je via een valluik naar beneden gelaten om daarna door een soort van looping verder te gaan. Mijn zwemshirt werd een topje en mijn boxershort zocht ook een weg omhoog. Maar wel lachen hoor. Al leken de Thaise toeristen het vooral eng te vinden.

Vanaf en naar Sabai@Kan Resort wandelden we door de stad. Althans er schijnen ruim negentigduizend mensen te wonen. Maar het voelt meer als een druk dorp. In vergelijking met twee jaar geleden maakt alles veel meer indruk op Rens. Ieder geurtje wordt beoordeeld. ‘Het stinkt hier’ is wel honderd keer gezegd. Maar op de vuilnisbakken hier en daar na, valt dat echt wel mee. Ook spot Rens iedere hond van mega afstand. Wil dan spontaan niet verder of verwacht gedragen te worden. Als we zeggen naar de 7-eleven te gaan, ontstaat er luid protest: er lag gister een hond voor de deur te slapen. En dat blijkt de hond nog steeds te doen. Maar Rens is zo overtuigd, zelfs het aanbod van een ijsje maakt geen indruk. Poesjes daarentegen zijn geen probleem. Een gekko bij daglicht kan nog net, zodra de duisternis valt ziet hij in iedere schaduw opeens een gekko. En omdat er gister eentje in de badkamer zat, wil hij er niet meer alleen in. Pfff best vermoeiend.

O ja, nog een wijze les (die ik eigenlijk wel ken), ook achter de wolken schijnt de zon en hier in Thailand er dwars doorheen. Dankzij mijn zwemshirt alleen mijn nek, gezicht en armen goed rood. Morgen gaan we kanoën op de Kwai River. En zal ik niet vergeten zonnebrand te smeren.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!