Back to Bali
Dinsdag 26 juli 2016. Sanur, Bali, Indonesië.

26julidorpmetzee26julibootjesinbaai

Vandaag sluiten we af op Nusa Lembongan en gaan we per speedboot terug naar Bali, meer bepaald naar Sanur. Tijd dus om er nog wat te slenteren en souvenirs te kopen. Gisteren hebben we ook nog een Mexicaantje gedaan, gezellig restaurantje op het strand. De sangria en nacho’s waren een welkome afwisseling voor de vele mie gorengs, en dergelijke. We passeerden ook nog eens langs Devils Tears om er de hoge golven te trotseren. Dit pittoresk stukje strand mag en kan je zeker niet missen bij een bezoek aan dit eiland… een must do eigenlijk. ‘s Avonds gingen we nogmaals uit eten in The Lemon Tree. De zaak is nog maar een jaartje open maar zat hier elke avond bomvol. Goede waar behoeft geen prijs. Net dat ietsje meer doet het! Superlekkere keuken in een gezellig kader.

Mathis is intussen weer begonnen aan zijn ochtendsessie viool. Dan is hij er vanaf voor de rest van de dag. Overal waar we langskwamen waren de mensen enthousiast over zijn spel, vooral de uitbaters dan. Nog een tip voor wie Lembogan aandoet. Neem vooral genoeg cash mee want die ene ATM deed het gans de week niet. Slechts enkelingen beschikken hier over een betaalterminal, vandaar. Voor de echte reizigers ‘pur sang’ onder jullie, geef ik als laatste artikel onze aanraders en tips (gedurende deze reis) mee. Ik begin alvast de info te garen, niet altijd evident met een wispelturig internet.

Bali tips
Hierbij de link naar onze verblijven gedurende deze Bali-reis. Dit is alleen een opsomming van wat wij zelf een aanrader noemen, niet dat de rest daarom überhaupt als slecht wordt gecatalogeerd:

Ubud: Pajar House
Munduk: Dua Bintang
Bondalem: Villa Selina
Pemuteran: Global Royal Cottage
Lembongan: Buket Taman

De plekjes waar wij heerlijk gegeten hebben en met stip genoteerd zijn:

Who’s Who (Belgisch) in Ubud
Classic Warung in Munduk
The Villa’s twaalf kilometer van Bondalem
Tirta Sari en de pizzeria in Pemuteran
Lemon Grass en Two Towers op het eiland Lembongan
Lilla Warung in Sanur

Enkele praktische tips:
-Voor alle verplaatsingen ter plaatse maakten wij gebruik van scooters à vier Euro per dag.
-Benzine kost ongeveer tienduizend IDR per liter (68 Eurocent).
-Wifi is praktisch overal beschikbaar maar soms wispelturig of zwak, goed voor een check van de mail. Bloggen was niet altijd evident.
-Neem alvast muggenspray mee want ‘s avonds zijn ze daar gezet.
-De attracties waar men de toeristen met busladingen vol dropt zijn ofwel te druk bezocht ofwel te duur in vergelijking met het aanbod of gewoon een ‘tourist trap’.
-Wij kamden alle bezienswaardigheden uit met onze brommertjes, heel makkelijk en niet afhankelijk van rij- of rusttijden van de organisatie. Het links rijden heb je heel vlug onder de knie. Het verkeer kan er soms druk lijken door smalle straatjes. We hebben ons altijd veilig gevoeld, zelfs met z’n drietjes op de scooter (ook in het donker).
-Betaal zoveel mogelijk met creditcard, dit is goedkoper dan afhalen aan de ATM. Op het eiland Lembongan is er maar één automaat, die vaak ‘out of order’ is. Dus daar zeker genoeg cash meenemen.
-Voor de snorkelaars is Pemuteran zeker een ‘must do’. Duikstekken zijn er dan weer te over rond Lembongan.

26julihoutenbrug

Wij hebben hier een heel vriendelijk volk ontmoet die uiterst behulpzaam was wanneer je hen iets vroeg, Bali met stip op nummer één in Azië. Wij hebben andere minder leuke ervaringen (ook India met stip!). Eerst nog een paar ‘goeie’ drinken op de twee vluchtjes Etihad.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!