Een reis met het openbaar vervoer
Zaterdag 9 juli 2016. Nederland.

In het najaar ging het weer kriebelen. Waar zullen we volgend jaar naar toe? Er staan nog zoveel landen op onze bucketlist. Op mijn werk raak ik toevallig aan de praat met een collega, die afgelopen zomer met kinderen naar Vietnam is geweest. Hij vertelt dat het er prachtig is, maar dat het wel steeds toeristischer wordt. En dat je beter niet te lang kunt wachten dus... Goed argument. We lezen nog wat reisverhalen van andere ouders en hakken al vrij snel de knoop door. Het wordt Vietnam! En we boeken een ticket.

Pas in het late voorjaar gaan we ons weer verder voorbereiden. Welke route willen we doen? Dat is altijd het lastigst. Een auto huren blijkt niet mogelijk in Vietnam. Dan moet je er eerst drie maanden gewoond hebben. Het wordt dus een OV reis. De highlights zijn al snel duidelijk. We twijfelen nog lang over Dalat. Het dorpje lijkt niet zo bijzonder, maar er zijn wel veel leuke outdoor activiteiten.

Uiteindelijk hebben we de volgende route uitgestippeld:
Ho Chin Min (twee nachten)
Mekong Delta (drie nachten)
Hanoi (een nacht)
Sapa (vier nachten)
Nachttrein
Halong Bay (twee nachten)
Hanoi (een nacht)
Hue (twee nachten)
Hoi-An (vier nachten)
Dalat (drie nachten)
Mui-Ne (twee nachten)

De hotels boeken we deels via booking.com en deels rechtstreeks. De prijzen vallen ons best mee na Brazilië vorig jaar. We zorgen er natuurlijk ook voor dat er vaak een mooi zwembad bij is. Het blijkt trouwens dat Luna haar skivriendinnetje Jazzlyn ook naar Vietnam gaat. Wat een toeval.

Voorbereidingcollage

Luna maakt alvast een mooie fotocollage om op haar reisdagboek te plakken. We hebben er allemaal al heel veel zin in!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!