Geland
Zaterdag 2 juli 2016. Negombo, Sri Lanka.

Afscheid nemen is nooit mijn sterkste kant geweest. Ook deze keer hou ik het niet droog in Düsseldorf. En Tijn is al net zo'n snotteraar als zijn moeder. Dus troosten we elkaar en stappen flink de gate door achter onze twee grote mannen aan die al dat gesnotter maar niets vinden! Van de extra beveiliging is weinig te merken en niet veel later suizen we al door het luchtruim. We raken verwend. Zelfs de kids kijken niet meer op van alle snufjes aan boord en Tijn maakt zijn surprise-pakket van de Emirates zelfs niets eens open! ‘Ik weet toch al wat er in zit’, zegt hij nonchalant. Maar even later wil hij dat toch wel even controleren natuurlijk.

Een dikke twaalf uur later zetten we voet aan Sri Lankese bodem. De chauffeur staat ons al op te wachten en rijdt ons in een half uurtje van Colombo naar Panorama Residencies in Negombo. Een prima hotel met vriendelijke mensen. Uiteraard moeten we behoorlijk acclimatiseren na een nachtje nauwelijks slapen en dertig graden. Maar om zo snel mogelijk over de jetlag heen te komen duiken we het zwembad in. Goedgekeurd!

2juliSriLankabiljetten

In de namiddag lopen we naar het strand en laten onze voeten kennismaken met het ruwe zand. De jongens trotseren enkele golven maar de rode vlag wappert niet voor niets. We eten onze eerste curry en vragen ons af wat we hiervoor uiteindelijk betaald hebben... de nieuwe valuta zit nog niet in ons systeem. Maar het zijn wel prachtige biljetten!

Na een goede nacht met slechte resultaten voor de Rode Duivels trekken we na onze ontbijt-roti's naar de vismarkt. Heerlijk om weer in een tuktuk te kunnen zitten. Doordat de kinderen alweer wat ouder zijn zien zij ook veel meer de absurditeit van een hoop zaken in. Vier kelners druk in de weer terwijl wij de enigen zijn op het terras, met vijf man op één brommer, poezen op tafel in het restaurant en varkens slapend op de stoep. Zo Aziatisch en zo heerlijk om naar te kijken. De vismarkt is al ver afgelopen, maar een strand vol gedroogde en gezouten vis slentert ook heerlijk weg.

2julijongensbijvisser2julivrouwenbijvismand

‘s Avonds eten we op het strand en bezoeken we nog ons eerste Hindoe-tempeltje. We voelen ons al behoorlijk thuis hier. Morgen vertrekken we naar Wilpattu NP. Het belooft een lange reis te worden dus we kruipen er op tijd in.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!