De eerste stap gezet
Zondag 21 februari 2016. België.

Na een paar maanden dromen en plannen in ons hoofd, is de eerste stap naar onze reis naar Sri Lanka dan eindelijk gezet: De tickets zijn geboekt! Een spannende bezigheid, want de tickets verschenen en verdwenen terwijl we naar het scherm keken. En eenmaal verschenen, wilde nog niet zeggen dat we ook konden boeken. Bij de vervolgstap, het kiezen van een vlucht, kwam herhaaldelijk de boodschap dat de tickets niet meer beschikbaar waren. Het blijft me een raadsel waarom ze dan wel nog op de website staan? Maar uiteindelijk, weliswaar ietsje duurder dan gepland, mooie tickets weten te scoren. De laatste schooldag van de kinderen vertrekken we 's avonds in Düsseldorf, een nachtvlucht van zeseneenhalf uur naar Dubai, overstap van anderhalf uur, en na nog eens viereneenhalf uur vliegen aankomst in Colombo. En de terugvlucht kent dezelfde gunstige vliegtijden, alleen vertrekken we dan 's ochtends.

Het heerlijke van de vliegtickets boeken is dat het verheugen dan volop kan starten. Blogs van andere reislustige gezinnen uitpluizen, reisgidsen aanschaffen, routes bedenken, eigen blog aanmaken. Maar uiteraard ook weer de vertrouwde stressbezorgers: inentingen, paspoorten, visa en verzekeringen. Gelukkig zijn we inmiddels ervaren reizigers en laten we ons niet meer zo snel uit ons lood slaan!

 

Meevallers en tegenvallers
Zaterdag 18 juni 2016. België.

De tijd vliegt voorbij. Echt veel aan de voorbereidingen heb ik nog niet gedaan. Het lijkt alsof de ervaring maakt dat je weet dat het wel goed komt. In je hoofd kan het soms lijken alsof je nog héél veel moet regelen, maar als je het dan opschrijft valt het best wel mee. Inmiddels zijn de visa geregeld en ook alle inentingen zijn gezet. Eigenlijk hoefden we alleen buiktyfus, maar op advies van de arts lieten we ook bloed prikken om te kijken of we wel genoeg antistoffen hadden voor Hepatitis B. De jongens vinden spuiten vreselijk, dus het doktersbezoek was niet echt iets waar ze zich op verheugden. Na behoorlijk wat angstzweet en spanningstranen verlieten we de praktijk. Enige dagen later kregen we bericht dat alleen Chris en ik voldoende antistoffen hadden. Dat was een tegenvaller. De jongens moesten allebei maar liefst nog drie herhalingsspuiten voor Hepatitis! Niet alleen de jongens baalden, ook mijn begroting had niet gerekend op zes extra, kostbare spuiten! Dus weer een nieuwe afspraak gemaakt. Maar wat bleek: Tijdens dit bezoek wist de dokter ons weer te verblijden met het nieuws dat bij navraag één herhalingsspuit toch voldoende bleek. Dat was dus toch weer een meevaller!

De voorpret werd bedolven onder nog een andere onvoorziene spelbreker. Een slechte uitslag van het ziekenhuis deed onze hele reis wankelen. Je wilt er toch zijn voor degenen die je liefhebt als zij het moeilijk hebben? Dan reis je op zo'n moment toch niet naar de andere kant van de aardbol? Maar gelukkig doet een goed gesprek wonderen. En voor het eerst ben ik blij dat we deze keer maar één maand geboekt hebben. Wat is nu één maand als je skype, whatsapp, sms, gsm, facetime en laptop binnen je bereik hebt? En nu maar hopen dat de wifi ons niet in de steek laat.

Voorbereidingsupporter

Gelukkig is er ook nog tijd voor amusement! De rode duivels slaan hun slag dus er wordt druk gesupporterd (door sommigen toch)! De eerste hoopjes met spullen beginnen zich te vormen, de paklijst is geprint, een nieuwe bikini gekocht en de laatste toetsen worden gemaakt. En volgende week zwaait Jaan af aan de basisschool. Onze puber gaat al naar het middelbaar!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!