Voorbereiding
Zaterdag 14 mei 2016. België.

The only man I envy is the man who has not yet been to Africa – for he has so much to look forward to (Richard Mullin)

Augustus vorig jaar, amper thuis van onze geslaagde Brazilië trip, begonnen we na te denken over een bestemming voor juli 2016. De jongens wilden graag opnieuw naar Brazilië en ook mij trokken Zuid- of Midden Amerika wel. Dirk wou graag naar Afrika. Maar ook Sri Lanka of Indonesië passeerden de revue. Net als de voorbije twee jaren besliste uiteindelijk de prijs van de vliegtuigtickets over de bestemming. Dankzij een prima deal vliegen we met Emirates naar Johannesburg, en een maand later van Windhoek terug naar Brussel. We gaan dus opnieuw naar Zuid Afrika, maar vooral naar Namibië. Even bekeken we of Botswana ook in het reisplan kon, maar drie landen in vier weken bleek al gauw te optimistisch voor ons reisgezelschap.

Voorbereidingjongensinhangmat

Dit jaar verlaten we onze comfort zone en gaan we grotendeels kamperen. In de wildparken in Zuid Afrika kwamen we ze regelmatig tegen, reizigers met 4WD’s met daktenten die 's nachts werden opgezet, en zo’n 4x4 wagen huren we dit jaar ook via Bushlore. Iets waar we hard naar uit kijken… al is het winter in Zuidelijk Afrika wanneer wij er in onze tentjes gaan liggen.

4WD4WDdaktenten

De reis is grotendeels uitgestippeld, en gedurende een maand vakantie staat het volgende op ons programma: Van Johannesburg naar Kgalagadi Transfrontier Park op de grens tussen Zuid Afrika, Namibië en Botswana – via Keetmanshoop naar Fish River Canyon, de op één na langste canyon ter wereld – de Namibwoestijn met de bekende hoge, rode zandduinen – Swakopmund, een Duits koloniaal stadje aan de Atlantische kust waar we op zeesafari gaan – Damaraland - Nationaal Park Etosha, één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika – Waterberg Plateau National Park met een groot aantal bedreigde diersoorten zoals de zwarte en witte neushoorn - via Windhoek weer naar huis. Doel is om dit jaar de Big Five te vervolledigen met het luipaard, dat we twee jaar geleden niet gespot hebben.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!