St Lucia naar de zuidelijke Drakensbergen
Dinsdag 3 mei 2016. Underberg, Zuid Afrika.
 
We gaan weer weg uit St Lucia. Jammer, wat een mooie plek is het hier. Na de nijlpaardsporen bekeken te hebben en afscheid genomen te hebben van André rijden we om kwart voor acht weg. We hebben een flinke rit van zo’n vierhonderdvijftig kilometer voor de boeg naar de zuidelijke Drakensbergen. De rit gaat zeer voorspoedig en na Durban stoppen we in Pietermaritzburg voor lunch. Een drukke plaats met (redelijk) mooie historische gebouwen. Wel leuk voor de afwisseling om na anderhalve week natuur weer even in een stad te zijn.
 
DBKerkUnderbergDBKiprestaurant
 
We lopen wat rond op zoek naar een leuke lunchtent maar kunnen die niet echt vinden. We eten dan maar bij Nando's, een fastfood keten met voornamelijk kip. Smaakt best goed en we zitten tussen de locals. Daarna weer snel door voor het laatste stuk van de weg. Als we in de buurt van de Drakensbergen komen word het landschap mooier en mooier (het was al mooi met die Zulu dorpjes in de heuvels), maar nu wordt het echt spectaculair mooi.

We hebben gereserveerd bij Khotso Backpackers (ligt zeven kilometer van Underberg) en na even zoeken vinden we het. Het ligt in de middle of nowhere aan de voet van de Drakensbergen. We hebben een rondavel, en deze is heel erg mooi. De omgeving is waanzinnig mooi, het doet wat aan de highlands van Schotland denken. Er zijn maar een paar rondavels en we zijn de enige gasten, verder geen andere gebouwen in de buurt en we voelen ons echt een beetje alleen op de wereld.
 
DBRondavel
 

Khotso paardrijden en de Drakensbergen in
Woensdag 4 mei 2016. Underberg, Zuid Afrika.

Om tien uur gaan we paardrijden, dus we kunnen rustig opstaan, even niks vinden de boys ook fijn. Na het vele autorijden hebben we behoefte aan een dagje in de buitenlucht en in bewegen. Hugo gaat om kwart voor negen hardlopen, super over de groene heuvels, langs paarden en in de schaduw is nog goed de vorst te zien, het heeft vannacht gevroren. Maar in de zon wordt het al snel lekker warm.

DBFamilietepaardDBTijmenbijpaarden

Om tien uur dus opzadelen en op pad met de paarden. Echt supergaaf, we hadden geen van allen nog paard gereden, maar dit is echt mooi. We lopen zeker tweeëneenhalf uur, naar een bergtop met fantastische uitzichten op de Drakensbergen en de rest van de omgeving die een beetje Schots aanvoelt (hoewel we nog nooit in Schotland zijn geweest). Op de bergtop even pauze en genieten van het uitzicht en daarna bergafwaarts weer terug. Ook de jongens vinden het mooi, ze rijden op gewone grote paarden en Mees zwaait regelmatig met zijn denkbeeldige lasso. En Tijmen worstelt af en toe met zijn eigenwijze paard, die liever gras eet dan dat 'ie loopt, haha. Op een gegeven moment gaat het paard ook ineens liggen, dat is dan wel weer even schrikken.

Om een uur of één dan weer in de auto en we rijden de Drakensbergen in, lunchen bij een luxe resort en gaan op zoek naar een makkelijke hike die we niet vinden. Dan lopen we maar een willekeurig pad op ergens tegen een berg aan. Het wordt saai maar het uitzicht op de bergen is niet normaal mooi. We lopen maximaal een half uurtje en dan weer terug, boodschappen doen in Underberg voor de braai vanavond.

DBIvankaenjongenslopenDBMooiLandschap2

De grote verrassing vandaag is dat Tijmen voorop loopt en als eerste boven is. Dat zijn we niet gewend. Hij krijgt echt een beetje puber trekjes want als we vragen of hij af en toe wil wachten zodat we hem kunnen zien krijgen we een diepe zucht. Leuk dorpje dat Underberg, het landschap doet het een beetje Engels aan, wat dan weer vreemd is met de donkere Zuid Afrikanen in het dorp.

‘s Avonds bij de rondavel de braai aan en doordat er geen bebouwing in de omgeving is kunnen we genieten van de ontelbare sterren aan de hemel. Wauw dit beeld kennen we alleen maar van de foto's en posters bij Tijmen op de kamer. Gelukkig is het vanavond iets minder koud in de rondavel maar toch weer op tijd naar bed!

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!