Safari's en bezoek van een neushoorn
Dinsdag 3 mei 2016. Chitwan NP, Nepal.

Ondertussen hebben we er al een heel programma hier opzitten. Gisteren ochtend rustig aan begonnen, beetje uitgeslapen en ontbeten. We kijken zoals gezegd uit op de rivier. Een stukje verderop worden iedere ochtend de olifanten gewassen. Rond tien uur verzamelen de ze zich voor een verkoelend bad. Leuk om te zien! Je kunt zelfs op de rug van een aantal olifanten gaan zitten tijdens het baden, maar ik betwijfel of de olifanten dit fijn vinden: ze worden nogal gecommandeerd.

ChitwanolifanteninrivierChitwanneushoorninrivier

Na de lunch zijn we op jeep safari gegaan. Eerst met een bootje de rivier over en toen vier uur door de jungle. Veel dieren gezien, maar het hoogtepunt voor ons waren de neushoorns. Zeker acht, misschien wel meer. Verder apen, veel vogels, herten en een enkel varken. Er zitten ook tijgers maar die zijn we (gelukkig) niet tegenkomen. Onderweg zijn we nog wel gestopt bij een krokodillen boerderij, waar jonge krokodillen gekweekt en verzorgd worden. Ze hebben een hele smalle snuit, zoals bij een ketting- of heggenschaar.

Vannacht redelijk goed geslapen. We hadden geluk dat de stroom (en dus de airco) het de hele nacht deed. Dat is namelijk niet altijd het geval in Nepal. Gisterenavond sprong de stroom pas rond negen uur ‘s avonds aan. En het gebeurt wel vaker dat de stroom hier, al dan niet onverwacht, voor een paar uur uitvalt. Voor de meest belangrijke zaken zoals koelkasten is er nog wel backup, maar airco's of het laden van telefoons enzo lukt dan niet. En juist die airco is hier gewenst in verband met muggen en malaria. Gelukkig hebben we hier nog geen last gehad van muggen.

Vanmorgen ging de wekker weer vroeg, want we hadden een kano trip geboekt. Eerst een stukje met een soort jeep, toen veertig minuten in de kano. Heel veel krokodillen gezien, vlak langs de boot! En verder natuurlijk vogels en een enkel hertje. De krokodillen waren lastig te spotten, want alleen de ogen en neusgaten steken boven het water uit, soms nog een stukje rug of staart. Daarna nog een wandeling van een uur door de jungle, met twee gidsen (eentje extra omdat we met kleine kinderen liepen). De wandeling eindigde bij het Elephant Breeding Centre, een soort kweekcentrum voor olifanten. De trip eindigde met een korte jeep tocht naar het resort.

Nog iets over de naamgeving van alle hotels hier. Neem de volgende lijst met woorden en maak er willekeurige combinaties van: Jungle, resort, river, camp, wildlife, guesthouse, hotel, sunset. Zo zitten wij nu in het Jungle Wildlife Camp, wat vlak naast het Jungle Sunset Camp ligt. Alle namen lijken zo dus erg op mekaar. Ik heb dan ook een sterk vermoeden dat zodra de woordcombinaties op zijn er hier geen nieuwe hotels meer bijkomen…

Zojuist zat er trouwens een neushoorn te baden in de rivier, vlak bij ons hotel. Erg bijzonder om te zien. Stukje verder een paar waterbuffels. Vanmiddag nog even rustig aan doen, we kunnen bij de buren gaan zwemmen voor een paar Euro. Morgenvroeg vertrekt de bus naar Kathmandu, waar we overstappen richting Bakhtapur.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!