De voorbereidingen zijn in volle gang…
Dinsdag 15 februari 2016. Nederland.

Het gaat eindelijk weer gebeuren. Eind april vertrekken we voor iets meer dan twee weken naar Nepal. We zijn ondertussen al een heel eind in de voorbereidingen. De vlucht is al geboekt (maar verandert voortdurend...), de visa zijn geregeld (met dank aan Natalie) en de meeste hotels hebben we ondertussen ook al geboekt. Maar er valt nog genoeg te regelen: inentingen (tegen buiktyfus), de laatste hotels, transfer van vluchthaven naar het eerste hotel, enzovoort. Vanaf nu dus weer met enige regelmaat een update via deze blog!

 

De route ligt vast
Maandag 28 februari 2016. Nederland.

Langzaam maar zeker komen we steeds een stapje verder. Op één hotel na hebben we nu alles geboekt. We komen vrijdag 22 april aan in de hoofdstad, Kathmandu. Hier blijven we drie nachten in het Bliss International Hotel. Daarna een nachtje naar Bandipur, de bergen in. We hebben een zeer eenvoudige homestay geboekt (Samira's Homestay) voor maar zestien dollar. Ben benieuwd wat dat wordt... Veel keuze is er niet. Vervolgens gaan we voor vijf nachten naar Pokhara waar we in Pokhara Castle verblijven. Een mooi hotel met daarin een Irish Pub. Dus daar vermaken we ons wel. Halverwege gaan we een tweedaagse trekking doen met een overnachting in een eenvoudig hotel.

BandapurHomestayreisverslagBandapurHomestayreisverslagbergen

Vanuit Pokhara reizen we door naar Chitwan, naar het Jungle Wildlife Camp. Hier ligt één van de nationale parken van Nepal en we gaan hier een paar safari’s doen. Er zitten allerlei wilde dieren dus er valt genoeg te zien. Daan een nachtje in Bhaktapur (Tulaja Boutique Hotel) waar we bij goed weer de Mount Everest hopen te zien. Vlak daarbij, op een half uurtje rijden, ligt Nagarkot dat bekend staat om zijn mooie zonsop- en ondergangen. Ook hier blijven we een nachtje, in hotel Club Himalaya.

En dan zit de reis er weer bijna op, we slapen dan nog een nacht in Kathmandu en zaterdag 7 mei vertrekken we met een nachtvlucht naar Nederland.

 

Klaar voor vertrek
Zondag 17 april 2016. Nederland.

Nog maar vier nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover... Vandaag hebben we alle spullen ingepakt. Het past zowaar in twee weekendtassen dus we hoeven niet bang te zijn teveel bagage bij ons te hebben. De afgelopen dagen hebben we veel kleine dingen geregeld, zoals het vullen van de MP3 spelers van de kinderen en het uitprinten van de papieren. Een ding wat zeker nog moet gebeuren is inchecken. Zeker voor de eerste vlucht want voor die vlucht hebben we nog geen gereserveerde stoelen. En we willen natuurlijk wel bij elkaar zitten... (Overigens, voor alle andere vluchten zijn de stoelen wel al gereserveerd.)

We vliegen donderdag avond, rond half tien, vanaf Düsseldorf. Da's wel lekker want zo hebben we genoeg tijd om naar het vliegveld te gaan en de bagage af te geven. Rond zes uur (lokale tijd) landen we op Abu Dhabi, voor een tussenstop van vijf uur. Daarna vliegen we door naar Kathmandu, waar we vijf uur 's middags lokale tijd landen. Taxi van het vliegveld naar het hotel is gelukkig al geregeld... In Kathmandu blijven we drie nachten dus er is genoeg tijd om bij te komen en daarnaast onze eerste schreden in Nepal te zetten.

Wat moet er nu nog gebeuren? Eigenlijk vrijwel niks meer, denk ik. Nou ja, onszelf kennende zal er tot op het laatste moment van alles te doen zijn maar dat zien we nog wel.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!