Suid Afrika
Maandag 17 februari 2016. Nederland.

We gaan het reizen dit jaar helemaal anders doen! Omdat we in juli een hond krijgen kunnen we van de zomer geen verre reis maken, we kunnen zelfs helemaal niet op vakantie. Dus hadden we het idee om dan met de meivakantie ver weg te gaan. Geen vier maar twee weken, maar alles is beter dan niets. Omdat we maar twee weken kunnen, doen we het nu ook helemaal anders. We gaan naar een land dat niet zo hoog op ons lijstje staat, we reizen niet met het openbaar vervoer en we gaan niet op de bonnefooi, maar leggen van te voren al wat accommodaties vast. Niet zo avontuurlijk als anders, maar dit moet ook leuk worden.

leeuwvrouwtjeleeuwmannetje

We hebben tickets geboekt van Brussel naar Johannesburg, 22 april heen en 7 mei weer terug. En Tijmen helemaal gelukkig want we reizen eindelijk met een airbus A380 (British Airways). Vanuit Johannesburg gaan we naar Graskop. Van daaruit door de Blyde River Canon naar Krugerpark. Dan vanuit Krugerpark via Swaziland naar St Lucia. En vandaaruit via de Drakensbergen weer naar Johannesburg.

Graskop en Krugerpark liggen al vast, de rest moet nog. In Krugerpark slapen we eerst super basic voor drie tientjes per nacht in een tent, waar naar het schijnt ‘s nachts de luipaarden gewoon rond de tent lopen... ben benieuwd. Dit wordt dit jaar dus de big 5 in Krugerpark, cultuur in Swaziland, nijlpaarden, krokodillen en andere wildlife in St Lucia, natuur in de Drakensbergen en big city life in Johannesburg. We hebben er weer zin in! Tot in Suid Afrika!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!