Weer thuis
Zondag 16 augustus 2015. Nederland.

We zijn nu al bijna weer 48 uur in Nederland en in deze 48 uur hebben we vijf keer zoveel regen gezien als de zes weken op vakantie. Welkom terug!

Brisbanecompleteamilie

Nog even kort de laatste dag in Singapore en de vluchten naar huis. In Singapore hadden we een hotel geboekt ‘vlakbij’ het vliegveld. Het was al met al veertig minuten rijden met de shuttle bus van het hotel (die ging eerst bij alle terminals langs). Daarvoor ook een half uur bezig geweest (vooral wachten) met het ophalen van de iPhone van Fardau. Die had ze zes weken geleden in het vliegtuig laten liggen, gelukkig terug gevonden en wij konden de iPhone weer ophalen. Uiteindelijk waren we om twee uur ’s middags in het hotel.

Susan en ik zijn boodschappen gaan doen voor de lunch en hebben zelf wat gegeten. Naast het hotel ligt het Changi Village Food Centre, een voedselcentrum met een ruime keuze van producten om de positie op de voedselketen van de hongerende wereldreizigers veilig te stellen. Een Japanner, veel Indiaas, ook veel Chinees, Turks, een Subway en een 7eleven. Susan en ik zijn bij een Indiër aangeschoven en hebben ter plekke wat gegeten, verder eten van de Indiër en boodschappen bij de 7eleven mee naar de hotelkamers.

Na zwemmen in het hotelzwembad, genieten van het uitzicht vanaf de achtste verdieping en wat relaxen was het tijd voor het laatste avondmaal. Ook weer zonder de kinderen want die lagen inmiddels op bed in een ruststand (lees tv kijken). Deze keer zijn we gestopt bij India Cafe Chilliz en daar hebben we een dagschotel genomen en daarna een Chilliz Mutton Chettinad, en lamscurry. Die lamscurry was super! Nog nooit zoiets lekkers gegeten. Bij de gedachte aan de mutton loopt me het water alweer in de mond, zeldzaam lekker. Eigenlijk wilde ik na die mutton nooit meer iets anders eten. Maar helaas, Emirates had de mutton niet op het menu en zo moest ik mijn maag stillen met minder, veel minder, lekker eten.

Na zestien uur vliegen landen we veilig in Hamburg. De Duitse grondigheid vereist een lange rij bij de douane en voorzichtig omgaan met de bagage waardoor we lang moesten wachten. Lydia stond ons op te wachten bij de vertrekhal omdat de Dacia met dakkoffer niet in de parkeergarage past. Na een korte stop bij een McDonald waren we drie uur later veilig thuis. Iedereen lag in de auto te slapen, behalve Susan en Lydia die hadden elkaar genoeg te vertellen.

The highlights op een rij:
• Eten: Mutton Chettinad
• Activiteit: snorkelen op Great Barrier Reef met de catamaran (de ouders), scooter rijden op Bali (de jongens) en shoppen op Bali (de dames).
• Overnachten: Kamperen in de eerste week (ouders) en huizenruil in Brisbane (de kinderen)
• Natuur: Frasereiland (Jan), Bali (Susan), Brisbane (de jongens) en zwembaden (de dames)

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!