Nog twee nachtjes slapen...
Maandag 3 augustus 2015. Nederland.

Het is bijna zover! Nog wat laatste werkklusjes afronden, met Jelte afscheid nemen op het kinderdagverblijf en dan gaat het echt gebeuren. De tassen staan klaar. Nog twee nachtjes slapen en dan vertrekt ons vliegtuig naar Sri Lanka!

We hebben er onwijs veel zin in en zijn heel benieuwd wat dit nieuwe land ons allemaal gaat brengen. Tempels, stranden, wilde dieren, mooie wandelingen, theeplantages… Heerlijk op avontuur!

 

Een goed begin...!
Donderdag 6 augustus 2015. Negombo, Sri Lanka.

We hebben een vlekkeloze reis gehad! Gisteren heerlijk relaxt aan gedaan. De kids vonden het wel heel lang duren voordat we weg gingen (stuiter, stuiter…). Gelukkig was het heerlijk weer dus konden ze zich nog lekker even uitleven in de speeltuin. Tegen kwart over vier reden we dan eindelijk Nijmegen uit, op naar het vliegveld in Düsseldorf! Daar aangekomen bleek de balie nog dicht, dus eerst maar even een heerlijk Italiaanse maaltijd gegeten en daarna de tassen gedropt. Nog een koffietje en een ijsje en toen konden we gaan boarden. Helaas was er toen nog even oponthoud omdat er een passagier onwel was geworden (gelukkig niets van meegekregen), maar het duurde uiteindelijk maar drie kwartier.

Emirates heeft er fans bij! Als je dan toch een nachtje rechtop slapend moet doorbrengen is een beetje beenruimte wel prettig, het eten was ook niet verkeerd en met zo'n entertainment systeem (films, series, games, nieuws, sport, etcetera) hoef je je zeker niet te vervelen. We konden zelfs de start en landing live volgen.

Gameninvliegtuig

We hebben allemaal nog best wat uurtjes geslapen, alleen moesten we wel rond half vijf 's nachts overstappen in de heteluchtoven van Dubai (niet normaal, zes uur 's ochtends, 37 graden!). Door de kleine vertraging hadden we ook nog eens heel weinig tijd, dus we moesten flink doorlopen maar het is gelukt en we gingen snel weer op weg naar Colombo.

Ontbijtje erin en weer een uurtje of drie slaap gepakt met nieuwe knuffel van Emirates en om half twee plaatselijke tijd keurig geland. Stempels voor het paspoort gehaald en bagage van de band geplukt en daarna op naar Morningstar Guesthouse in Negombo. De kids hebben de ogen uitgekeken vanuit het busje. Toch even een ander straatbeeld dan het Keizer Karelplein in Nijmegen. We werden ontvangen met een koud doekje en een vers mangosapje. Heerlijk! Het is een superleuke accommodatie. Mooi huisje met een heerlijke tuin en een zwembad waar iedereen binnen vijf minuten in lag. Even lekker afkoelen.

Daarna zijn we eens op zoek gegaan naar wat Rupees (je krijgt er veel voor weinig Euro's!) en hebben heerlijk gechilled bij een strandtent. Vers sapje erbij, Lion biertje en de vakantie kan beginnen! Jelte is met zijn rode krullen nogal een opvallende verschijning en heeft al veel vrienden gemaakt! Vervolgens nog even een vers visje uit de zee voor de kids en de eerste medium spicy (was inderdaad goed te doen!) rice and curry gegeten en nu liggen de kids heerlijk te slapen en sluiten wij de dag lekker af op onze veranda!

Negombotuktuk

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!