Dolce far niënte
Vrijdag 17 juli 2015. Tangalle, Sri Lanka.

Vandaag is onze derde dag dag, we verblijven in de omgeving van Tangalle. We zitten in hotel 7 Turtles op zo’n twaalf kilometer van de stad, alé het gehucht. Gisteren huurden we een brommertje om de buurt te verkennen. We gooiden er eerst een tweetal liter benzine in maar dat bleek schromelijk overdreven. De tank zat zo goed als vol en voor de afstand die we hier zouden rijden was de helft ook al oké. We kregen een plannetje van de eigenaar en bezochten de door hem aangeduide plaatsen. Veel is er niet te beleven. We haalden geld af bij de ATM, juist naast een tuktuk bedrijf. Deze wilden we even bezoeken maar dat was buiten het management gerekend. De officiële aanvraag zou hier naar Aziatische maatstaf een paar dagen duren en dat is er wat over. Of we zouden misschien de lamentabele werkomstandigheden onder ogen zien, wie weet.

TangallewildezeeTangallemathiskellypootjebaden

Enfin we reden verder op onze scooter en vonden nog een baaitje of twee. Echter was de zee er even wild of daarbuiten en van de planning om er even te snorkelen kwam niet veel in huis. We bezochten ook de plaats op het strand waar ‘s avonds de schildpadden aan land komen. Weeral waren we helemaal alleen met de oceaan en kilometers lang strand erlangs, heel mooi allemaal. In de verte zagen we een gestrande vissersboot. Naderbij gekomen zagen we twee gasten die bezig waren met het wrak te strippen. Ik maakte een praatje en zij wisten me te vertellen dat het euvel nog maar een maand geleden gebeurd was. Deze omgeving was net zoals in de film precies in scene gezet. Bootje, ruwe zee, prachtig strand, palmbomen, de zon… Qua locatie, toppertje.

Tangallebootjegestript

We proberen ook af en toe in de zee te zwemmen maar door de enorme krachtige branding houden we het maar bij spelen. De onderstroom is zo fenomenaal dat je soms meegetrokken wordt, de zee inwaarts, om nadien weer ‘uitgespuwd’ te worden. Het is dan zaaks om je mond dicht te houden, wil je keel niet vol zitten met fijn zand. We besluiten wijselijk om het zwemmen voor te behouden in het bad van het hotel.

De lokale vissers zien we soms voorbij varen in superkleine dows met een halve catamaran eraan. Het moet een kunst zijn of toch tenminste een evenwichtsoefening om onder die omstandigheden te vissen. Het is ook de eerste keer in al die jaren dat we eens twee à drie dagen op dezelfde plek aan het strand verblijven en kiezen voor ‘dolce far niënte’ (zalig niets doen). En… we hebben nog tien dagen te gaan. Hopelijk kunnen we nog wat activiteiten inlassen op de volgende locaties. En we hebben nochtans de duikbrillen en snorkel meegebracht maar het moment heeft nog niet mogen zijn.

 

Snikheet
Zondag 19 juli 2015. Galle, Sri Lanka.

Vandaag logeren we in Unawatuna nabij Galle. Snikheet is het hier, ik wou dat het maar tropisch warm was! We hielden het toch een uurtje of drie vol, alvorens naar het hotel terug te keren om er lekker te zwemmen.

GallehotelmetpalmoerwoudGalleboulevard

Gisteren zijn we hier na een dolle busrit van een uurtje of twee rond één uur ‘s middags aangekomen. Dol omdat het lang geleden was dat we nog een discobus hebben mogen meemaken. Op de monitor vooraan speelde één of ander liveconcert van een Srilankaanse band en dat werd dan nog eens versterkt door een achttal luidsprekers gejaagd. We voelden ons de stagecrew zelve.

Het hotel is in orde maar het ligt wel op een steile klim in die mate dat de tuktuk met onze bagage maar halverwege geraakte. Ben dan maar uitgestapt want dat scheelt toch al wat. Verder gingen we nog lekker eten in de Koko’s on the Beach, super burgers en taco’s, fresh made, een aanrader!

Vandaag gingen we fort Galle bezoeken en deden we de rondgang rondom het fort. Ook in de kleine steegjes gingen we even rondneuzen. We aten er een ijsje en dronken er ijskoffie, bij dit snikhete weer wel passend. Mathis kocht ondertussen zijn eerste souvenirtjes namelijk een houten vissersbootje en een vlaggetje van Sri Lanka. Vreemd genoeg maar nationale vlaggetooi kom je hier zelden tegen, een reden?

GallemathiskellyijsjeetenGallemathisvooroldtimer

Nu is het ‘swimex’ (swimming exercise), regen bij onweer zoals daarnet of niet, het kan ons niet hinderen. Het blijft puffen geblazen. Morgen eens gaan kijken naar de vissers op stok. Ken ik alleen van National Geographic. Quizvraag, wat is het doel van de vreemde inrit aan het zwembad?

Gallezwembadopgang

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!