Voorbereiding
Zaterdag 16 mei 2015. België.

Exact tien jaar en vooral twee kinderen later gaan we opnieuw naar Zuid-Amerika. Naar een land dat in eerste instantie niet op ons lijstje met favorieten stond, maar door het WK voetbal vorig jaar en de Rio films wel op het lijstje van Emiel (bijna 8) en Louis (5) is terecht gekomen. Nu de jongens voor de eerste keer zelf met een bestemming kwamen hebben we niet getwijfeld, we gaan dit jaar naar Brazilië!

KaatDirkfamiliefoto2

De reis is uitgestippeld, en gedurende net geen vier weken vakantie staat het volgende op ons programma: Enkele dagen acclimatiseren in Rio – de Pantanal waar we op stap gaan met een indiaan en met zijn hulp jaguars hopen te spotten – Foz do Iguazu voor de beroemde watervallen – Salvador, de Afro-Braziliaanse stad – vanuit Salvador met een huurwagen naar Lençois en de Chapada Diamantina – enkele dagen zon en strand in Itacimirim bij Salvador – via Rio weer naar huis.

Een bezoek aan het Tropisch Instituut voor de nodige prikken is achter de rug en de huurwagen, binnenlandse vluchten en overnachtingsplaatsen zijn geboekt. De laatsten waar kan met zwembad en een tuin, zo kunnen de jongens zich uitleven tussen het reizen door. Ook al is het in Brazilië winter, we rekenen op aangename temperaturen overdag en hopen vooral op niet teveel regen.

De komende weken plan ik om m’n Portugees nog bij te schaven, want de afgelopen maanden is gebleken dat de kennis van het Engels ginds vrij beperkt is (en ik weet niet of we met Spaans ver gaan komen). Soms vroeg ik om m’n mails in het Portugees te beantwoorden omdat het Engels me als Chinees in de oren klonk...

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!