Nicaragua is fantastisch
Zaterdag 30 mei 2015. Corn Islands, Nicaragua.

Ieder jaar sluiten we onze reis graag af met een paar dagen aan het strand. Het liefst met azuurblauw water, snorkelmogelijkheden en een zo wit mogelijk strand met palmbomen. Check! Gevonden! In de Caribsche Zee liggen de twee eilandjes Big en Little Corn, met een klein vliegtuig vlieg je er in een uur vanaf de hoofdstad Managua naar toe. De eilanden geven je het gevoel niet meer in Nicaragua te zijn. De mensen zijn donkerder van huidskleur, praten Engels en de reggae muziek mag niet ontbreken.

RoalddexCIvliegtuigje

We verblijven in een prachtig strand hotel (Paraiso), gerund door een Nederlandse familie. Erg gezellig dus. Door veel reizigers die ooit hier waren geweest werd aangeraden te kiezen voor Little Corn, omdat het ongerepter is, nou dat hebben we dus niet gedaan. En niet om eigenwijs te zijn, maar omdat we op Big Corn meer mogelijkheden hadden om iets te ondernemen. Little Corn kun je in twee uurtjes rondom lopen, bestaat uit strand, met om de paar honderd meter een hotelletje of een bar/restaurant, en dat is het ook wel. Natuurlijk helemaal niets mis mee. Op Big Corn konden we met een golfkarrtje het eiland rond racen, wat een lol! Door leuke straatjes en langs prachtige afgelegen brede stranden. Kinderen sprongen achterop en reden stukjes met ons mee. Dex vond het fanatstisch.

CornIslandstrandCornIslandgolfkarretje

Vrijdag 29 mei was de verjaardag van Roald, en hoe beter kun je dit vieren dan met een vis- en snorkeltripje op de heerlijk warme azuurblauwe zee. En bij deze trip waren we voor een ochtend Dex vrij (en dat was best even fijn) . Dex mocht namelijk met de Nederlandse kinderen mee naar school, en kreeg les van de Nederlandse juf die ook bij dit gezin woont. Om vijf uur die ochtend stond hij naast ons bed, of het al tijd was voor school? Laten we hopen dat hij dit enthousiasme de aankomende twintig jaar vast houdt.

Het vissen en snorkelen was geslaagd, twee barracuda's aan de haak en velen onderwater. Maar ook spotted eagle rays, heel veel leuke gekleurde vissen (die vast en zeker ook een naam hebben) en fantastisch koraal. Het snorkelen boven gezonken schepen maakte het extra bijzonder. De verjaardag hebben we in de avond goed afgesloten met een enorme chocolade taart die ik als verrassing had besteld.

CornIslandRoaldtaart

En zoals elk jaar komt er een eind aan onze reis. We hebben Corn eiland verlaten en verblijven onze laatste nacht in een enorm sfeervol (not) airport hotel. Morgen vliegen we terug om maandagmiddag in Nederland te landen.

Conclusie: Nicargua was fantastisch, een land wat alles te bieden heeft. Zee, strand, vulkanen, natuur, prachtige sfeervolle steden en lieve mensen. Het is goed te bereizen, ook met kinderen. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een land dat alles heeft maar wat nog niet overspoeld wordt door massa's toeristen. En maak je geen zorgen om te reizen in het regenseizoen, de paar buien (wel geteld drie) die vallen zijn meestal in de avond, wel hevig maar gelukkig van korte duur.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!