Toplocaties
Dinsdag 26 mei 2015. Leon, Nicaragua.

Er zijn alweer heel wat dagen voorbij en heel wat avonturen beleefd. Ons verblijf bij de surfdudes was top, leuk hotel (Nica Vida Surf Lodge), fantastisch breed strand bij eb, en bij vloed een top uitzicht op de zee met zijn enorme golven en surfers. Maar na twee dagen was het tijd om het strand in te ruilen voor natuur. Auto weer ingeladen en gaan.

Roalddexopstrand26meiSurferdudeopafstand26mei

We hadden een lange rit voor de boeg, ons einddoel was Ecolodge La Sombre hoog in het noorden van Nicaragua dicht bij de grens met Honduras. Alle wegen waren goed alleen de laatste vier kilometer was onverhard. Op de website van de logde werd aangeraden om met 4x4 auto te komen, maar volgens mijn eigenwijze man was dat onzin en konden we dit ook prima met een hoge auto aan. Nou meneer heeft het geweten, want het laatste deel onverharde weg was slippen en glijden, en toen de auto echt geen grip meer had en richting afgrond begon te glijden werd er hard aan de handrem getrokken en zijn we de auto maar snel uit gesprongen en onmiddellijk grote stenen achter de wielen gelegd. Zie nou maar! (gniffel, gniffel). Met hulp van wat lokale spierballen zijn we uiteindelijk boven gekomen. En het was het waard. Een lodge midden in een groene oase!

Autogeen4WD

Het hotel biedt verschillende trips aan onder begeleiding van een bioloog, de eerste ochtend zijn we dan met deze man om zes uur de natuur ingetrokken op zoek naar vogels. En deze man, gekleed in een ietwat muf ruikende fleece trui met verrekijker en heuptasje was zeer enthousiast in zijn werk, hij kon tien minuten lang stil omhoog staan kijken op zoek naar dat kleine gekleurde vogeltje. Dit duurde Dex soms iets te lang en hij begon zich af te vragen wanneer we nu toch eindelijk die Jaguar gingen zien. Maar het zoeken werd beloond met het zien van luiaards, toekans en een heleboel andere vogels waar ik de naam weer van vergeten ben. De lodge beschikt ook over een frogpoint waar we in de avond die fantastisch leuke groene kikkertjes met zijn grappige pootjes konden bekijken. Helaas waren de andere trips van meerdere uren met mijn enkel niet te doen. In plaats van drie nachten zijn we er twee gebleven en hebben een dag aan ons verblijf in de stad Leon geplakt.

RoaldDexophangbrug26meiDekikkeropastand26meiInsect26mei

En dit was zeker geen straf, want wat is dat een leuke stad. Een prachtige kathedraal met aangrenzend een gezellig plein waar de inwoners samenkomen. Leuke straatjes om doorheen te slenteren en ook hier zijn de mensen ontzettend aardig en willen graag een gesprekje met je aanknopen. Door de extra dag hadden we de mogelijkheid om iets buiten de stad te ondernemen. Nu stond het boarden vanaf de naast gelegen vulkaan wel hoog op ons wensenlijstje maar ja die dingen gaan lastig als je reist met een klein jongetje. In plaats van vulkaan boarden werd het varen tussen de mangrove. We zochten naar krokodillen, die zich niet lieten zien. Wel werden er wasberen, leguanen en stekelvarkens gespot, een groot succes dus. Het enige nadeel van het verblijf in Leon was de enorme hoge tempratuur van richting de 40 graden. Maar ook hier had ik een leuk kleinschalig hotel (Hotel Azul) met zwembad uitgekozen die verkoeling bracht.

wittedakenLeon26meiVoetenzwembadLeon26mei

Ook ons verblijf in Leon is alweer ten einde en vanmorgen hebben we onze huurauto ingeleverd en zijn met een klein vliegtuigje naar een tropisch eilandje in de Carraiben gevlogen. Hier later meer over!

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!