Twee vulkanen
Maandag 18 mei 2015. Ometepe, Nicaragua.

Het online reserveren van een auto in Nicaragua gaat zonder problemen, het daadwerkelijk ophalen helaas niet. Mevrouw Avis kijkt of ze water ziet branden als we haar erop wijzen dat we ook een kinderzitje en gps hebben gereserveerd. Echt onmogelijk in Nicaragua volgens haar. Maar mevrouw het staat op de website! Oké dan nemen we de auto niet! Geen gps overleven we wel maar dat kinderzitje moet er komen. Mevrouw Avis gaat maar eens bellen en haar best doen. Die zelfde avond wordt er netjes een kinderzitje bij het hotel afgeleverd. Opgelucht duiken we het bed in en de volgende ochtend vroeg verlaten we Granada en rijden naar het vertrekpunt van de ferry naar Isla de Ometepe.

Het zou niet kunnen missen, maar toch rijden we een enkele keer verkeerd. In ons beste Spaans (handen en voeten werk dus) vragen we de weg en belanden we op de Pan American Highway, een perfect geasfalteerde tweebaansweg die ons in anderhalf uur naar San Jorge brengt. Ruim op tijd voor vertrek van de ferry. Ons hotel (La Omaja) op Ometepe had ons deze ferry aanbevolen, nieuwer, groter en dus veiliger. Als je dan bij het betreden van de ferry de naam Brakzand ziet staan en ook alle bewegwijzering perfect kan lezen dan besef je dat de ferry niet heel nieuw meer is. Een prachtig geschenk van de Nederlandse overheid aan Nicaragua, oftewel een prachtig afdankertje.

DexopveerbootometepeVulkaanOmetepe

Isla de Ometepe betekent eiland met twee vulkanen. Eén van de twee is nog actief al is deze voor het laatst in 1957 uitgebarsten. Beide vulkanen zijn te beklimmen, voor ons was het uitzicht vanuit ons zwembad voldoende. Dat betekent niet dat we vier dagen lui op ons achterwerk hebben doorgebracht, er is namelijk genoeg anders te zien en te doen op het eiland. Om te beginnen mochten we de eerste ochtend op het eiland een band verwisselen. We waren door een spijker gereden. Harstikke plat dus! Voor twee dollar werd de band geplakt en konden we weer verder. Het rond rijden ansich gaf al genoeg pret voor de achterbank, het eiland is namelijk het beste te vergelijken met een groot erf van een boerderij. Overal lopen paarden, koeien, varkens en kippen vrij rond. Dus ook midden op weg of op het strand. Eén keer kregen we tijdens de lunch in een restaurant bezoek van een veulentje.

LagunaOmetepeBrulaap2OmetepeLauraDexbijwatervalOmetepe

Elke dag begonnen we met een activiteit om later op de dag af te koelen in het zwembad. Een kajaktochtje naar Monkey Island was er één, nu viel het aantal apen op het eiland nogal tegen, maar in de bomen aan de kust en bij ons huisje zaten daarentegen grote families brulapen. Zwemmen in een prachtige lagune met helder water en met de kinderen uit het naastgelegen dorpje mango's uit de bomen gooien waren ook hoogtepuntjes. Maar het zwemmen onder de waterval was toch wel de winnaar. Maar dat zal wel gekomen zijn omdat we hiervoor drie uur in de hitte (35 plus) omhoog moesten ploeteren. Met Dex op onze rug en flinke klotsoksels was het bereiken van de waterval een grote beloning. Zoals altijd gaat de weg terug dan een stuk makkelijk, maar hier ging het even mis. Ik zwikte mijn enkel flink en viel, alleen had ik op dat moment Dex op mijn rug. Nu was ik blij dat ik de laatste tijd die spierballen had getraind, want ik kon mezelf nog net opvangen. Dus Dex kwam er zonder kleerscheuren vanaf, helaas loop ik nu rond met een flink geschaafde knie en een dikke enkel. Maar ook dat mag de pret niet drukken.

 

Surfer dude's
Dinsdag 19 mei 2015. Popoyo, Nicaragua.

Vier dagen is echt voldoende voor dit eilandje en vandaag zijn we met de ferry weer richting vaste land vertrokken. En kwamen we tot het besluit dat zo'n gps best lekker zou zijn geweest. Maar weer met handen en voeten uiteindelijk de weg gevonden naar Popoyo, een klein dorpje gelegen aan de Pacific Coast. Hier kom je eigenlijk heen als je een surfer dude bent. Nu ben ik niet vies van het kijken naar surfer dude's dus ik zit wel gebakken voor de aankomende twee dagen. Nu kap ik dit verslag af want ik moet even een handdoek voor onze kamerdeur leggen, we krijgen namelijk bezoek van een aantal krabben, en de kleintjes kruipen onder de deur onze slaapkamer in!

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!