Chendu heeft zoveel meer
Woensdag 5 juni 2014. Chengdu, China.

Vanuit Xi'an zijn we in 75 minuten naar Chengdu gevlogen, onze vijfde stad die we aandoen tijdens onze reis door China. Het is even schrikken wanneer Denny bij het inchecken in Xi'an naar een aparte ruimte wordt genomen om zijn koffer te openen, zeker wanneer je geen idee hebt wat de beveiliging allemaal bedoeld aangezien ze geen woord Engels spreken. In de aparte ruimte moet hij zijn koffer openen en wijst de beveiliging naar een voorwerp dat te zien is op de scanner. Het blijkt uiteindelijk om een aansteker te gaan die we hebben gekocht als souvenir en dus niet mee mag. Na vijf minuten staat hij weer buiten, eten en drinken we wat en moeten we uiteindelijk rennen naar het vliegtuig om deze te halen.

De vliegreis verloopt goed, maar er kan ook weinig mis gaan in zo'n korte tijd. Wanneer we uitstappen duurt het nog even voordat we ons koffers hebben, maar nadat we ook deze hebben brengt een taxi ons naar het hotel. We verblijven in het Huashun Hotel. Deze ligt op slechts vijf minuten lopen van het winkelhart van Chengdu. De kamer ruikt behoorlijk muf en bevindt zich op de tiende verdieping van een groot appartementencomplex. Lizzy barst van de energie en dus dumpen we de koffers en gaan we direct de stad in.

De stad Chengdu is met ruim vier miljoen inwoners alles behalve een kleine stad en wordt door toeristen vooral aangedaan vanwege een bezoek aan Giant Panda Breeding Research Base en de tocht richting Tibet. Toch wel jammer aangezien deze stad veel meer te bieden heeft zoals Peoples Park, Culture Park, Tianfu Square, Jinli Street met daarbij de Wuhou Temple en natuurlijk heb je hier ook weer talloze winkels en restaurants. Het winkelcentrum onder de grond is ongelooflijk groot, groter dan het hele centrum van Roosendaal. Vooral als je reist met kinderen is Chengdu een ideale tussenstop met de vele parken en het zwembad naast de zendmast (Bedankt Klaas en Els voor de tip op jullie website).

1253211 (180x240)1253213 (180x240)1253214 (180x240)

Op dag één lopen we vooral door de straten van Chengdu en genieten we van de fonteinen op Tianfu Square waar Lizzy weer de nodige aandacht krijgt. Daarnaast bezoeken we Peoples Park waar het mede door het weekend behoorlijk druk. In het park bevinden zich ook nog eens behoorlijk wat attracties waar Lizzy natuurlijk allemaal in wil. Een dag later kan Lizzy haar energie kwijt in het zwembad en vermaakt ze zich met lokale kinderen. Wat zijn de Chinezen toch enorm lief voor haar!

Giant Panda Breeding Research Base bezoeken we pas op de derde dag en helaas hebben we niet de beste dag uitgekozen. De hele ochtend regent het, maar dat mag de pret niet drukken. Lizzy vermaakt zich uitstekend en roept de hele tijd 'panda lekker eten, panda lekker slapen', wat doet ze het toch goed deze reis! Tijdens ons bezoek van twee uur zijn de panda's behoorlijk actief, tenminste eigenlijk doen ze niet meer dan eten en slapen op een dag, maar het zijn fantastische beesten om te zien. Het is jammer dat de panda met uitsterven wordt bedreigd maar daar proberen ze in Chengdu verandering in te brengen door panda's met elkaar te laten paren. Het is daarnaast wel weer jammer dat er de mogelijkheid wordt geboden om voor 2000 RMB (233 Euro) met een panda op de foto te gaan. De totale kosten voor een bezoek aan dit park vallen mee aangezien je slechts vijftien Euro kwijt bent voor de taxi heen en weer en de entree maar zeven Euro per persoon is.

1253217 (320x240)

Dag vier besteden we in Jinli Street waar we nog een groep Nederlandse studenten tegenkomen die tien dagen in en rondom Chengdu verblijven. Toch wel stoer als je Chengdu kiest in plaats van een standaard trip naar Istanbul of Belgrado! Jinli Street is gezellig, maar wel erg toeristisch en dat is ook te merken als je ergens wat wilt eten of drinken. Toch is het een leuke plek om je dag door te komen, maar de avond brengen we door in de winkelstraten van Chengdu.

Op het moment van schrijven zitten we op het vliegveld van Chengdu, maar helaas heeft ons vliegtuig een onbekende vertraging. Vandaag hebben we behoorlijk uitgeslapen, dat was wel nodig ook gezien Lizzy de laatste twee nachten nauwelijks in slaap kon komen. Ze heeft één van haar nieuwe jurkjes aangehad en daar heeft ze uitslag van gekregen op haar rug. Gelukkig hebben we de juiste zalfjes hiervoor meegenomen en is het al heel wat minder geworden. Voordat we om zes uur richting het vliegveld gingen hebben we nog een bezoek gebracht aan Culture Park, een laatste ronde gelopen over Tianfu Square en heerlijk ongezond gegeten bij de McDonalds. Next stop: Guilin!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!