New York, here we come
Zaterdag 8 maart 2014. Nederland.

Ruben hoopt dit jaar te gaan slagen voor zijn VMBO diploma. En daarom mag hij op reis met een van ons. Iris heeft destijds gekozen voor Beijing, en heeft deze reis met Lianne gemaakt. Sander wilde niet op reis, en koos voor een brommer! Ruben heeft bedacht om samen met Michel naar New York te gaan.

Wij hebben inmiddels geboekt voor de periode 1 tot en met 11 juni 2014 en vliegen met 'ons' vertrouwde KLM vanaf Schiphol. Het zal voor ons wennen zijn. De grootse organisator van onze reizen Lianne gaat immers niet mee. Het kriebelt bij haar misschien nog harder dan bij ons. Zij heeft de vliegtickets en de accommodatie al geboekt voor ons (stay with the locals via Airbnb). Ik ben meer bezig met mijn studie en Ruben is een echte puber met als motto alles komt goed en we zien wel.

Wij hebben alvast een wedstrijd geboekt bij de New York Yankees. Wij gaan kijken naar een echte baseball wedstrijd in het Yankee Stadion in de Bronx. Het lijkt mij gaaf om daar de sfeer te gaan proeven. Sporten vinden wij allebei leuk dus dat zien we wel zitten. Ook gaan we een keer fietsen huren om in Central Park te gaan fietsen (hopelijk goed weer). Lianne wil al een programmaatje voor ons maken, maar of wij alles gaan doen, ligt aan ons. Lekker makkelijk.

Sommige dingen moet je al boeken anders heb je geen kans. Ik hou er persoonlijk niet zo van om van te voren al te plannen (uur en tijd) om een bepaalde bezienswaardigheid te gaan bezoeken, maar inderdaad soms moet je wel. Ruben en ik zullen het moeten gaan doen zonder onze gids bij uitstek. Jullie lezers moeten het gaan doen met iemand die anders schrijft dan jullie gewend zijn. Lianne schrijft gewoon heel makkelijk en kan over iets kleins toch iets prachtigs schrijven. Ik (Michel) hoop dat ik toch een ieder kan inspireren. Het aftellen is begonnen!

new-york-statue-of-liberty (320x240)

 

De reis naar de Big Apple
Zondag 1 juni 2014. New York, Verenigde Staten.

Lekker uitgeslapen. Nog wat ingepakt en om half twaalf 's ochtends was het zo ver. Iris bracht ons naar het station, en Lianne ging mee naar Schiphol want zij had nog een NS kaartje dat bijna verliep. De treinreis verliep hartstikke goed en op Schiphol hebben wij eerst onze koffers afgegeven.

Tegenwoordig moet je alles zelf doen. Er wordt alleen gecontroleerd of jij mag vliegen. Het labeltje eraan, de computer vraagt nog of het echt jouw koffer is en dan hup verdwijnt hij. Hoop maar dat het goed gaat. Daarna nog wat gegeten bij de Burger King en afscheid genomen van Lianne. Het bordje met de foto had ik voor het afscheid nog niet gezien maar dit vind ik echt een Hello Goodbye bordje.

new-york-dag-1-003 (320x240)new-york-dag-1-005 (320x240)

Nog wat rondgewandeld, maar niets gekocht en daarna konden wij inchecken. Het duurde nog al lang voordat wij vertrokken. Ze gaven aan dat er problemen waren met het inchecken omdat KLM over is gegaan op een nieuw computersysteem. Uiteindelijk vertrokken wij bijna drie kwartier te laat.

De service van KLM was super. Constant kwamen ze langs met hapjes of drankjes. Zelf de cognac viel goed. Nog een filmpje gekeken en Ruben heeft geluisterd naar Slam FM, wat geslapen. Wij kwamen op de geplande aankomsttijd aan 19.20 op JFK Airport in New York. Voor ons was het al midden in de nacht.

De douane verliep soepel. Mensen voor ons werden nog begeleid naar een andere plek en het was de vraag of zij het land binnen mochten. De douanier was heel vriendelijk en gaf aan dat het morgen mogelijk ging regenen. De koffers waren zo gevonden want die lagen al op de band. Nog proberen te pinnen maar het apparaat weigerde dienst. Morgen beter.

Toen naar de Air Train. Vanuit het duister gaan er een paar schuifdeuren open en dan staat er een volledig automatische trein klaar. Daarna moesten wij pas betalen voor de metro en de trein. We hadden eerst nog gezocht naar tickets, toch maar even gevraagd en antwoord gekregen.

Inmiddels was de duisternis gevallen en wij moesten in het donker de weg zoeken. Altijd lastig op een plek waar je niet eerder bent geweest. Er stonden twee politieagenten en zijn gaven precies aan hoe wij moesten lopen. Voor de deur bij het appartementencomplex moesten wij bellen en Melissa deed open. Heel vriendelijk. Heeft ons de weg in het huis laten zien en daarna zijn wij snel het bedje ingedoken.

new-york-dag-1-009 (320x240)

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!