Visa aangevraagd en (voorlopige) route
Vrijdag 30 mei 2014. Nederland.

De grote dikke envelop met de aanvragen voor de visa is aangetekend verzonden vandaag. Nu maar afwachten of en wanneer we onze visa krijgen, we hebben nog vier weken dus dat moet goed komen. Een strakke planning maken was niet helemaal de bedoeling, maar voor aanvraag van de visa moeten we nu eenmaal een reisplanning bijvoegen en een hotelboeking voor de eerste dag.

Dus dit is de (voorlopige) planning geworden:
Shanghai (SSAW hotel Shanghai)
Naar Kaili met de nachttrein
Langde
Xijang
Zengchong
Congjiang
Basha
Zhaoxing
Chengyang
Ping'an/Dazhai
Yangshuo (The Giggling Tree, Aishanmen Village)
en weer terug met de nachttrein naar Shanghai

The Giggling Tree in Aishanmen village (tip van Els en Klaas van verrereizenmetkinderen) hebben we ook alvast geboekt, dit lijkt ons zo'n leuke plek om te logeren dat we niet het risico willen lopen om op de bonnefooi te gaan en dan te moeten ontdekken dat ze geen kamer meer voor ons hebben. Dit hotel konden we al boeken omdat we al weten hoe het einde van onze reis eruit komt te zien, want we moeten uiteindelijk toch terug naar Shanghai.

De treintickets zijn besteld, dat wil alleen nog niet zeggen dat we ze ook krijgen. Twintig dagen voor de reisdag gaat de verkoop pas van start en dan is het maar afwachten of er genoeg tickets beschikbaar zijn. De bedoeling is dat we de twee keer dat we met de trein reizen in een hardsleepercoupé reizen. Na de hardsleepercoupés in India moeten die in China toch goed te doen zijn.

Tussen Shanghai en Yangshuo blijft het allemaal een verassing waar we slapen en hoelang we ergens blijven, we zien wel wat er op ons pad komt. Voor diegene die geen idee hebben in wat voor een gebied we nu eigenlijk gaan rondreizen hebben we alvast een paar foto's van internet gekopieerd om een idee te krijgen.

basha-miao-village (320x240)xijiang (320x240)

 

Visa binnen!
Dinsdag 10 juni 2014. Nederland.

Nog achttien dagen en dan vertrekken we, het gaat nu zo snel. Ik heb net bij het postkantoor onze paspoorten opgehaald met daarin de visa voor China. We hebben onze visa laten regelen door VisumService.nl. Erg handig: je stuurt je paspoort met alle ingevulde formulieren aangetekend op, en zes dagen later krijg je je paspoort inclusief visum aangetekend weer retour. € 18,00 afhandelingskosten per paspoort. Dit lijkt prijzig maar reken eens uit als je zelf twee dagen op en neer moet naar Den Haag en daarvoor vrij moet nemen. We mogen maximaal 30 dagen blijven, dat komt goed uit want we blijven er 29.

IMG 9398 (320x240)

Na het postkantoor ook gelijk maar even bij de apotheek langsgelopen voor wat tabletjes en zalfjes tegen allerlei reiskwaaltjes. De laatste keer in India hebben we die hard nodig gehad dus zorgen we er ook nu weer voor om goed voorbereid op reis te gaan. Onze injecties zijn allemaal nog geldig en malariatabletten hebben we niet nodig dat is ook wel prettig. Ik zal straks nog een Point-It boekje bestellen want ook dat schijnt een onmisbaar onderdeel te zijn voor in China. En we moeten nog op zoek naar een compacte harde schijf zodat we onderweg alle foto's daarop kunnen overzetten. Dan kunnen we vanaf die harde schijf de foto's weer downloaden op de tablet waar we onze reisverhalen op schrijven. We hoeven dan niet meer op zoek naar gelegenheden waar ze een computer hebben, aan WiFi hebben we dan genoeg.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!