Een maand China; Guizhou en Guangxi
Zondag 18 mei 2014. Nederland.

De tickets zijn gekocht. We gaan weer backpacken dit jaar. Vorig jaar dichtbij (Italië), nu dus weer ver weg. De rugzakken mogen weer onder het stof vandaan. We gaan, net als twee jaar geleden, weer naar groter Azië, naar een land waar we al een aantal jaren heen willen, China. We gaan naar het Zuidoosten. Naar de gebieden Guizhou en Guangxi. De vliegtickets zijn dus al binnen. Toestemming van school hebben we om een weekje eerder weg te gaan, nu alleen nog het visum.

We vliegen met Etihad naar Shanghai en vanaf Shanghai zullen we de trein nemen naar Kaili (Guizhou). Vanaf daar zullen we via allerlei bergdorpen reizen naar Yangshuo om vervolgens in Guilin (Guangxi) weer de trein naar Shanghai te nemen. We hebben ook weer een project gevonden waar we naartoe willen en willen helpen. Het is alleen wat lastig te bereiken, maar het contact is al gelegd met Wu Min in China dus het gaat vast wel goed komen.

Het beloofd spannend te worden want we zullen wel wat moeite ondervinden van de taalbarrière. Spannend ook omdat dit niet echt een gebied is waar veel toeristen komen, het is dus ook nog niet helemaal ingesteld op bezoek.


 

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!